Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti į Japoniją

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti į Japoniją

Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Japoniją, o jau ten atvykusius rimtai apsvarstyti dėl viešnagės sutrumpinimo.

Transporto sutrikimai, elektros energijos ir maisto tiekimo trikdžiai galimi visoje Honsiu saloje, todėl ypatingo dėmesio ir atsargumo priemonių verta imtis visiems Japonijoje esantiems Lietuvos piliečiams, teigiama URM pranešime spaudai.

Laikinai į Japoniją atvykę Lietuvos piliečiai kviečiami rimtai pagalvoti dėl viešnagės sutrumpinimo, visus, esančius Honsiu salos šiaurės rytuose, tai yra šiauriau Tokijo - apsvarstyti buvimo šioje teritorijoje galimas pasekmes ir pasinaudoti komercinio transporto galimybėmis bent laikinai išvykti į šalies pietus arba iš Japonijos.

Dėl avarijų Fukušimos atominėse elektrinėse Japonijos vyriausybei paskelbus evakuaciją 30 kilometrų spinduliu, rekomenduojama į šią zoną nevykti, joje esant - nedelsiant išvykti.

Visi Japonijoje esantys Lietuvos piliečiai raginami sekti oficialią Japonijos institucijų informaciją ir laikytis teikiamų rekomendacijų bei nurodymų.

Dar neužsiregistravusius Lietuvos piliečius Japonijoje prašoma tai padaryti Lietuvos ambasadoje Japonijoje: elektroninis paštas: [email protected]; tel. +81 (3) 3408 5091; faksas +81 (3) 3408 5092 arba URM: elektroninis paštas [email protected]; tel. +370 (5) 2362444; faks. +370 (5) 236298.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder