VRM siūlo tobulinti pirotechnikos priemonių kontrolę

VRM siūlo tobulinti pirotechnikos priemonių kontrolę

Vidaus reikalų ministerija (VRM) parengė Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo pataisas, kurios leistų nustatyti aiškesnę šių priemonių kontrolę bei licencijų išdavimą.

„Šiandien nėra galimybės atsekti pirotechnikos priemones pagal registracijos numerį, nepakankamai išsamus gaminių etiketėse privalomos nurodyti informacijos sąrašas, nėra nustatyti pirotechnikais norinčių dirbti asmenų atestavimo pagrindai, leidimų išdavimo sąlygos. Įstatymo pakeitimas leistų visa tai aiškiai reglamentuoti, kartu užtikrinant geresnę žmonių gyvybės ir sveikatos, viešosios tvarkos, aplinkos apsaugą", - sako vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius.

Įstatymu būtų patikslinti civilinių pirotechnikos priemonių atitikties įvertinimo ir ženklinimo reikalavimai, nustatytos aiškios šių priemonių tiekime ir platinime dalyvaujančių subjektų teisės, pareigos ir atsakomybės ribos, kontroliuojančių institucijų teisės.

Projekte numatyta nuostata, kad atestuojami tik tie asmenys, kurie išklausė pirotechnikų mokymo programą ir išlaikė egzaminą, taip pat nustatytos esminės licencijų, leidimo gaminti ir (ar) laikyti civilines pirotechnikos priemones išdavimo sąlygos, atsisakymo išduoti licenciją ar leidimą, jų galiojimo sustabdymo, panaikinimo pagrindai.

Viceministras A. Norkevičius taip pat pažymi, kad pakeitus įstatymą jo nuostatos būtų suderintos su pirotechnikos priemonių apyvartą reglamentuojančiais ES teisės aktais bei padėtų užtikrinti vienos iš pagrindinių ES laisvių - laisvo prekių judėjimo rinkoje - įgyvendinimą.

Siekiant įtvirtinti aiškesnį sankcijų už Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo pažeidimus taikymo mechanizmą VRM parengė ir atitinkamus Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pakeitimus. Jais nustatoma administracinė atsakomybė už civilinių pirotechnikos priemonių platinimo pažeidimus ir kitų įstatyme numatytų reikalavimų nesilaikymą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder