"5 pėdutėms" suaukota per 100 tūkst. litų

"5 pėdutėms" suaukota per 100 tūkst. litų

Antradienį gyvūnų prieglauda "5 pėdutės" pakvietė savo ištikimiausius pagalbininkus į po gaisro atsinaujinusios prieglaudos atidarymą.

Nukirpus oficialią atidarymo juostą "5 pėdučių" darbuotojams buvo įteiktas veterinarinis patvirtinimas, kuris užtikrina, jog prieglauda gali vykdyti tokią veiklą.

"5 pėdučių" direktorė Natalija pasakojo, jog iš viso prieglaudos atstatymui suaukota apie 100 tūkst. litų. Net 80 proc. šios sumos suaukojo pavieniai geraširdžiai žmonės, o likusius įvairios įmonės.

Už surinktus pinigus prieglauda buvo visiškai atnaujinta. Sutvarkytos grindys, sienos, uždengtas stogas, įrengtos patalpos su voljerais šunims ir atskiras kambarys katėms, taip pat įrengti erdvūs lauko voljerai. Nupirkta beveik visa operacinės įranga, todėl jau ketvirtadienį čia planuojama pradėti operuoti gyvūnus. Pastatą juosia tvora su rakinamais vartais, jame įrengta signalizacija bei apsauga nuo gaisro.

Pasak "5 pėdučių" darbuotojų, dabar lėšų trūksta pastato išorės apdailai, ventiliacijos sistemos sutvarkymui, taip pat, jeigu būtų gauta pakankamai pinigų, planuojama prieglaudoje įrengti filmavimo kameras, kad saugumas būtų dar tvirtesnis.

Pinigai taip pat reikalingi kasdieninei į prieglaudą atvežamų gyvūnų priežiūrai. Šiuo metu "5 pėdutėse" dirba trys etatiniai darbuotojai, taip pat prie veiklos prisideda savanoriai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder