„Biofuture“ vadovus erzina visuomenės dėmesys

„Biofuture“ vadovus erzina visuomenės dėmesys

Netikėtas gamtosaugininkų vizitas į AB „Biofuture“ sekmadienio vakarą, gavus pranešimą iš gyventojų apie prie šios įmonės tvyrantį nemalonų kvapą ir keistas putas pro šalį tekančioje Šyšos upėje, baigėsi… galimu asmens, sukėlusio ant kojų aplinkos apsaugos pareigūnus, duomenų nutekinimu Šilutės spirito gamyklos vadovams.

Gamtosaugininkai „Biofuture“ bendrovėje nerado nieko tokio, dėl ko Šilutės bendruomenė šiandien turėtų nerimauti – esą tą vakarą įmonėje nebūta jokios avarijos ar kitokio aplinkai kenksmingo incidento: suputojęs upės vandnuo neskleidė jokio pašalinio kvapo, o smarvė sklindo iš kanalizacijos šulinio šalia spirito gamyklos.

Užtat kokį įmonės vadovų nepasitenkinimą sukėlė šis vėlyvas aplinkos apsaugos pareigūnų apsilankymas įmonėje! Ir koks pažeidžiamas turėjo pasijusti juos į „Biofuture“ iškvietęs žmogus, kai tą patį vakarą sulaukė šios bendrovės direktoriaus B. Degučio skambučio telefonu…

Pirmadienį „Šilutės ETA Žinios“ telefonu susisiekė su B. Degučiu. Pastarasis neslėpė pasipiktinimo dėl sudrumstos ramybės sekmadienio vakarą – esą jis dėl to patyrė stresą – ir sunkiai leidosi įtikinamas, kad šilutiškių nerimas dėl galimo aplinkos teršimo bei reakcija į smarvę ir keistas putas upėje šalia įmonės, kurios kraitėje – ne vienas ir ne du aplinkos teršimo atvejai, o pastarasis užfiksuotas vos prieš pusę mėnesio, liepos 27 d., – buvusi visiškai normali ir pateisinama, o paklaustas, kas jam perdavė žmogaus, sukėlusio ant kojų aplinkos apsaugos pareigūnus, telefono numerį, B. Degutis teigė to gamtosaugininko nepažįstantis.

„Biofuture“ bendrovėje sekmadienio vakarą lankėsi Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vyr. specialistas Valentinas Ščerveninas ir Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyresn. specialistas Mindaugas Mačiulis, ieškant kontakto su vietiniais aplinkosaugininkais, buvo paskambinta ir pačiam Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriui Andriui Kairiui. „Šilutės ETA Žinios“ susisiekė su visais trim pareigūnais, tačiau nė vienas iš jų neprisiėmė sau „garbės“ dėl informacijos nutekinimo.

A. Kairys vis dėlto pripažino, kad žmonių, pranešusių apie galimus aplinkos teršimo atvejus, duomenys neturėtų būti taip lengvai dalijami. Departamento direktorius pažadėjo apie tai pakalbėti su savo pavaldiniais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder