Buvusios Vydūno mokyklos patalpų privatizacija atidėta

Buvusios Vydūno mokyklos patalpų privatizacija atidėta

Politikai nepritarė buvusios uostamiesčio Vydūno mokyklos pastato privatizavimui, tad pastaruoju metu jame prisiglaudę menininkai ko gero dar ilgai galės jame karaliauti - tol kol nebus surastas naujas sprendimas, kaip pagaliau sutvarkyti miesto širdyje esančią teritoriją.

Ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje politikai įsivėlė į gana karštas diskusijas - įtraukti buvusios Vydūno mokyklos patalpas, esančias Daržų g. 18 į privatizuojamų objektų sąrašą, ar ne.

Tokio žingsnio šalininkai aiškino, kad tai būtų puikus būdas ne tik savivaldybei uždirbti pinigų, bet ir pagaliau sutvarkyti patrauklioje miesto vietoje esančią teritoriją.

Valdininkai siūlė pastatą privatizuoti ir jį įsigijusiam asmeniui leisti naudotis žemės sklypu, ant kurio jis stovi. Tačiau su viena sąlyga - savininkas pastatą privalėtų nugriauti, taip kaip yra numatyta detaliajame plane.

Vertintojai pastatą įvertino 2 milijonais litų, o žemės sklypą - milijonu litų. Tokie vertinimai nustebino dalį politikų - esą kas gali mokėti tokius pinigus už pastatą, kurį privalės nugriauti.

"Atminkite, kad visos lėšos gautos už pastatą keliautų į miesto biudžetą, tuo metu už sklypą gautos lėšos ne visos atitektų miestui - vos 50 procentų", - situaciją, kodėl pastatas buvo taip brangiai įvertintas kolegoms paaiškino Vygantas Vareikis.

Valdininkai taip pat įsitikinę, kad atsirastų asmenys, kurie už tris milijonus norėtų tokioje puikioje vietoje įsigyti žemės sklypą.

"Niekas tokių pinigų nemokės. Juk nepamirškite, kad toje zonoje yra ribojamas aukštingumas. Įklampinsime mes su tokiu projektu patys save", - replikavo Vytautas Čepas.

Be kita ko, jis stebėjosi, kodėl buvo paleistas gandas, kad buvusios Vydūno mokyklos pastato nugriovimas savivaldybei atsieitų 1,5 milijono.

"Įtariu, kad niekas taip ir nepaskaičiavo - paleido gandą ir tiek. Nes kai pasidomėjau kiek kainavo Klaipėdos universitetui nugriauti 6 pastatus, paaiškėjo, kad tik 580 tūkstančių", - pasakojo V. Čepas, tarsi vėl sugrįždamas prie pirminės idėjos, kad pastatą galėtų nugriauti ir pati savivaldybė.

Tuo metu Rimantas Taraškevičius priminė, kad tokiu atveju miesto biudžete reikės tam surasti pinigų, o kaip žinia jų trūksta.

Kad šio pastato likimą dar reikia gerai apsvarstyti pritarė ir kiti politikai.

"Tai kokio galo mes tuomet iškėlėme iš to pastato mokyklą? Dabar įleidome menininkus. Tai vadinasi - mokiniams pastatas nesaugus, o menininkams - jau saugus. O kas atsakys, jei tie menininkai susižalos?"- stebėjos Lilija Petraitienė.

Po ilgų diskusijų visgi nuspręsta šio objekto privatizavimo klausimo svarstymą atidėti. Patys politikai juokavo, kad ko gero toks sprendimas labiausiai patiks neseniai buvusios mokyklos patalpose įsikūrusiems menininkams.

"Bijau, kad po kurio laiko ten pradės kurtis šeimos, gimti vaikai...", - šmaikštavo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Žinia, kol nėra aiškaus politinio sprendimo, ką toliau daryti su Daržų g. 18 esančiomis patalpomis, valdžia jas sutiko užleisti kūrybingam Klaipėdos jaunimui. Tačiau menininkai žino, kad patalpose dirbti jie galės tik tol, kol neatsiras naujas šeimininkas ir kol nebus nuspręsta pastatą nugriauti.

Sklypo, kuriame stovi buvusi Vydūno vidurinė mokykla, detalusis planas patvirtintas dar 2003 metais. Jame numatyta, kad pastatas turi būti nugriautas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder