Dubysos gatvė "įstrigo"

Dubysos gatvė "įstrigo"

Šio mėnesio pabaigoje planuotų pabaigtuvių rekonstruojamoje Dubysos gatvėje uostamiesčio vairuotojai nesulauks - terminą svarstoma atidėti dar porai mėnesių.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vyriausiosios specialistės Simonos Plaipaitės, iš rangovo - bendrovės "Klaipėdos keliai" - buvo gautas raštas, kad kartą jau nukeltą terminą norima dar pratęsti.

"Sutartyje antras pratęsimas nenumatytas, todėl reikia gauti Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimą. Mums tas terminas - darbus baigti iki liepos 29 dienos - nelabai patinka, bet savivaldybės administracija neprieštarauja, nes tai yra dėl nuo rangovo nepriklausančių priežasčių", - paaiškino S. Plaipaitė.

Tačiau "Klaipėdos kelių" generalinis direktorius Juozas Rukšėnas paneigė, kad bendrovė norinti dar kartą nukelti Dubysos gatvės rekonstrukcijos pabaigą.

"Mes neprašome pratęsti, bet išreiškiame nuogąstavimą, kad savivaldybė imtųsi spręsti iškilusią problemą", - sakė J. Rukšėnas.

Problema, trukdanti tęsti rekonstrukciją, esanti ta, kad dalyje gatvės kanalizaciją klojo kiti rangovai, ir darbai esantys "nepriduoti" "Klaipėdos keliams". Dėl šios priežasties, anot J. Rukšėno, bendrovė tęsti darbo negalinti.

"Problema "velkasi" jau visas mėnuo, savivaldybė jos neišsprendė. Jeigu ši kliūtis būtų pašalinta, darbus galėtume baigti iki dabar numatyto termino. Patys nesame suinteresuoti jį pratęsti", - sakė J. Rukšėnas.

Pirminis terminas, iki kurio turėjo būti baigta Dubysos gatvės rekonstrukcija, buvo šių metų kovą, o šiuo metu pabaiga yra numatyta gegužės 25-ąją.

Dubysos gatvės atkarpą numatyta praplatinti iki keturių eismo juostų, įrengti šviesoforą sankryžoje su Minijos gatve. Kartu planuojama naujai sureguliuoti ir Dubysos gatvės bei Taikos prospekto sankryžos šviesoforą.

Pagal savivaldybės, Susisiekimo ministerijos ir Transporto investicijų direkcijos sutartį, Dubysos gatvės atkarpai nuo Taikos prospekto iki Minijos gatvės rekonstruoti patvirtinta iki 2,82 mln. litų parama. Iš šių pinigų Europos Sąjungos lėšos sudaro 2,5 mln. litų, valstybės biudžeto - 310,8 tūkst. litų, o Klaipėdos miesto savivaldybės administracija įsipareigoja skirti ne mažiau nei 133,2 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder