Dulkės temdo džiaugsmą dėl kanalizacijos

Dulkės temdo džiaugsmą dėl kanalizacijos

Keičiamos kanalizacijos bei vandentiekio trasos Šturmanų, Naikupės, Kalnupės bei Poilsio gatvėse gyventojus ir džiugina, ir piktina. Tai, kad gyventojai galės prisijungti prie bendrų kanalizacijos tinklų, jiems patinka, bet erzina darbų metu nuo gatvės virstantys dulkių kamuoliai.

Darbus atliekančios bendrovės "Liutenas" atstovai tikina darantys viską, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, bet esą dulkių išvengti nepavyksta.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi Šturmanų gatvės gyventojas. Vyras piktinosi, kad dėl gatvėje vykdomų darbų nebeįmanoma atidaryti namų langų, mat asfaltuota gatvės danga padengta storu dulkių sluoksniu, tad pravažiavus mašinai virsta dulkių kamuoliai.

"Suprantame gyventojų nepasitenkinimą. Buvo vieną dieną atėjęs gydytojas iš šalia esančios poliklinikos ir taip pat skundėsi, kad labai dulka. Užsisakėme specialų siurblį, kad nusiurbtume tas dulkes, bet kaip tyčia vakar pradėjo lyti, tad dabar vietoje dulkių - purvas. Palauksime, kol pradžius, ir būtinai nusiurbsime", - žadėjo "Liuteno" statybos darbų vadovas Ramūnas Puplesis.

Pasak jo, darbai šioje miesto dalyje su pertraukomis vyksta jau daugiau nei mėnuo. Bendrovės "Klaipėdos vanduo" užsakymu buitinių nuotekų trasos atskiriamos nuo lietaus kanalizacijos trasų.

"Taip daroma, kad gyventume ekologiškai. Šioje miesto dalyje dar yra nemažai gyventojų, kurie naudojasi lauko tualetais. O dabar jie turės galimybę prisijungti prie miesto kanalizacijos. Darome viską, kad žmonėms būtų geriau. Mūsų darbo metodas toks, kad nereikia visų trasų iškasti, o tik vietomis, kad galėtume vamzdžius ištraukti. Vis tiek be purvo neišeina išsiversti", - pasakojo R. Puplesis.

Jo skaičiavimu, kasimo darbai Šturmanų gatvėje turėtų būti baigti kitą savaitę, tuomet prasidės baigiamieji darbai - teks grąžinti gatvės ir šaligatvių būklę į pradinę padėtį. Panaši situacija, pasak jo, yra ir kaimyninėse Kalnupės bei Poilsio gatvėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder