Gargždai kviečia į miesto gimtadienį (programa)

Gargždai kviečia į miesto gimtadienį (programa)

Rugpjūčio 14–15 dienomis Gargždai įsisuks į šventinį sūkurį. Miestui sukanka 757-eri. Kasmet šia proga gargždiškiams ir miesto svečiams dovanojami įvairiausi renginiai. Šie metai – ne išimtis. Gimtadienis jau nebeįsivaizduojamas be tradicija tapusių Garbės piliečių ir rajonui nusipelniusių žmonių apdovanojimų, koncerto. Siekiant atgaivinti parką, čia vyks kita šventės dalis – žaidimai, atrakcijos, vaidinimai. Bus pristatytos parko sutvarkymo koncepcijos.

Pirmasis miesto gimtadieniui skirtas renginys lankytojus pakvies dar penktadienį, rugpjūčio 13 d. Gargždų krašto muziejuje savo darbų – karpinių – parodą pristatys žymi Vilniaus krašto tautodailininkė Joana Imbrasienė.

Šeštadienį prasidės renginių maratonas. Iškilmingai bus pagerbti labiausiai nusipelnę mūsų krašto žmonės. Žmonės kviečiami į Gargždų kultūros centrą, kuriame bus apdovanoti Garbės piliečiai ir įteikti atminimo ženklai. Garbės piliečiais šiemet tapo du rajoną garsinę ir tebegarsinantys žmonės – Vytautas Rimavičius (po mirties) ir Janina Valančiūtė. Atminimo ženklų sulauks 14 rajono gyventojų. Po oficialios minėjimo dalies koncertuos Anykščių kultūros centro istorinio šokio kolektyvas "Baltoji pavana“.

Apie 15 val. šventė persikels į parką ir jo prieigas. Restorane "Lijo“ bus pristatytos parko sutvarkymo koncepcijos. Tikimasi, kad Gargždų parkas iniciatyvių miestiečių ir Savivaldybės pastangomis pagaliau atgims naujam gyvenimui ir taps šiuolaikiška poilsio erdve.

Tuo tarpu prie parko įėjimo svečius pasitiks dvaro baronas su baroniene. Šventinę nuotaiką kurs muzikos mokyklos auklėtiniai. Šventės dalyviams bus pasiūlyta sudalyvauti plenere, didžiųjų šachmatų ir šaškių turnyre, sužaisti petankę (rutulinį) ir kitus tradicinius bei netradicinius žaidimus. Dauparų ir Veiviržėnų kultūros namai skirtingu laiku parodys spektaklį "Trys mylimos“. Tikrąjį poezijos žavesį atskleis poetinių miniatiūrų spektakliukas. Veiks "Dvaro fotoateljė“, kur bus galima nusifotografuoti su dvariškiais. Šventės dalyvius linksmins Sendvario ir Dauparų muzikantų kapelos.

Parke šventė baigsis 21 val., tačiau prieš tai visi gargždiškiai ir miesto svečiai kviečiami sudalyvauti akcijoje ir susikabinti rankomis. Taip simboliškai apkabinsime senąjį Gargždų parką.

Prie "Minijos“ vidurinės mokyklos laukiami ekstremalaus sporto mėgėjai. Įvairiausius triukus rodys riedutininkai ir riedlentininkai.

Pirmą kartą Gargžduose įvyks kino festivalis po atviru dangumi "Sidabrinės Gervės“. Šis kasmetinis Lietuvos kino ir televizijos kino apdovanojimas skiriamas labiausiai nusipelniusiems aktoriams, režisieriams ir kino meno specialistams. Festivalis puoselėja lietuvišką kiną ir skatina juo domėtis mažesniųjų miestelių žmones. Festivalio metu žinomi aktoriai pristatys tris šiemet apdovanojimus pelniusius – trumpo metražo, pilno metražo ir dokumentinį – filmus.

Visas tris dienas vyks ir sportiniai renginiai: penktadienį į varžybas kviečiami futbolo aistruoliai – "Banga“ susitiks su Vilniaus "Žalgiriu“. Šeštadienį centriniame miesto stadione organizuojamos krepšinio, tinklinio varžybos, įvairios sportinės rungtys. Pirmą sykį prisijungs ir sunkiosios atletikos atstovai. Sekmadienį žiūrovų lauks pripažinimą pelniusios ir daug lankytojų pritraukiančios konkūrų varžybos.


Gargždų miesto 757-ojo gimtadienio šventės programa

Rugpjūčio 13 d. (penktadienis)

Gargždų krašto muziejuje (Sodo g. 5):

16.00 val. Joanos Imbrasienės karpinių parodos atidarymas.

Gargždų miesto centriniame stadione (Kvietinių g. 26):

18.30 val. Lietuvos futbolo federacijos A lygos komandų varžybos: Gargždų "Banga“ – Vilniaus "Žalgiris“.

Rugpjūčio 14 d. (šeštadienis)

Gargždų miesto centriniame stadione (Kvietinių g. 26):

10.00 val. Krepšinis 3x3, tinklinis 4x4, futbolas, rankų lenkimas, sportinės atrakcijos.

Gargždų kultūros centre (Klaipėdos g. 15):

13.00 val. Fotoklubo "Gargždai“ parodos "Atspindys“ atidarymas.

13.30–15.00 val. Šventinis Gargždų 757-ųjų metinių minėjimas. Programoje Gargždų miesto garbės piliečių ir nusipelniusių rajono žmonių apdovanojimai, šventinis Anykščių kultūros centro istorinių šokių studijos "Baltoji pavana“ koncertas.

Riedučių ir riedlenčių aikštelėje prie Gargždų "Minijos“ vidurinės mokyklos:

15.00 val. Riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių varžybos.

"Lijo“ konferencijų salėje (Kvietinių g. 14):

15.30 val. Konferencija "Sugrįžkim į parką“.

Gargždų miesto parke (Kvietinių g.):

15.00–20.00 val. Gargždų dvaro parko šventė.

Programoje: Klaipėdos rajono meno kolektyvų, Klaipėdos kamerinės muzikos ansamblio "Upė“, mimų pasirodymai, teatro ir poezijos spektakliai, parko pleneras, grimo meistrai, šachmatų turnyras, petankės žaidimas, nestandartinės žaidynės, nevyriausybinių organizacijų ir tautodailininkų kiemeliai, parko apkabinimo akcija, fotoateljė kampelis, M-1 ir VIASAT pramogų karavanas. Susirinkusius vaišinsime gira, o su išalkusiais bandysime suvalgyti 757 cepelinus!

20.00 val. Šiuolaikinės muzikos projektas "Sound‘s Engineers feat. Akwili“.

21.00–01.00 val. Lietuviško kino festivalis po atviru dangumi "Sidabrinės gervės naktys“

Rugpjūčio 15 d. (sekmadienis)

Gargždų miesto Minijos slėnyje:

11.00 val. Konkūrų jojimo varžybos "Gargždų miesto taurė 2010“

Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje:

12.00 val. – Žolinės atlaidai. Šv. Mišios už Gargždų miestą ir gyventojus, nusipelniusius rajono piliečius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder