Gargždų karjerui - pakartotinis konkursas

Gargždų karjerui - pakartotinis konkursas

Klaipėdos rajono savivaldybė neatsisako planų jau ateinančią vasarą Gargždų karjero teritoriją paversti vandens pramogų parku. Su ankstesnį konkursą laimėjusia bendrove teko nutraukti sutartį, tad dabar pakartotinai paskelbtas naujas konkursas.

Iki kitų metų sausio pabaigos vėl laukiama verslininkų pasiūlymų, kokios pramogos ir paslaugos galėtų būti teikiamos Dovilų seniūnijoje esančio Skaidriojo karjero pietvakarinėje dalyje.

Planuojama, kad su konkursą laimėjusia bendrove sutartis bus pasirašyta 10 metų laikotarpiui.

Žinia, vienas konkursas jau įvyko vasarą. Tuomet konkurentus nurungusi vilniečių įmonė "Ruslytas" žadėjo Skaidriajame paplūdimyje pasiūlyti beveik 100 įvairių pramogų, tarp kurių buvo minimi pasiplaukiojimai vandenlentėmis, vandens dviračiais ar dalyvavimas karaokės vakarėliuose bei protų mūšiuose. Buvo žadama, kad poilsiautojai galės išsinuomoti riedlentes, riedučius, žiemą - snieglentes, rogutes ar ledo ritulio įrangą. Žadėta įrengti ir maitinimo įstaigą.

"Deja, su konkursą laimėjusia bendrove teko nutraukti sutartį, nes ji paprasčiausiai nevykdė įsipareigojimų", - kodėl teko skelbti pakartotinį konkursą, paaiškino rajono Savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Dobrovolskienė.

Pasak jos, įmonė "Ruslytas" sutartimi buvo įsipareigojusi, kad pirmosios paslaugos bus pradėtos teikti jau praėjusį rugpjūtį, žadėjo nemenkas investicijas, tačiau esą taip viskas ir liko tik gražiais žodžiais popieriuje.

Rajono valdininkai rankų nenuleidžia ir paskelbę pakartotinį konkursą tikisi vėl sulaukti nemenko verslininkų susidomėjimo, kaip buvo ir pirmąjį kartą.

Pasak jų, Skaidrusis karjeras jau ir dabar žmonių yra labai mėgstamas. Jie ten maudosi, žvejoja, atsiveža savo vandens sporto įrangą. Tad viliamasi, kad toje vietoje atsiradus dideliam pramogų kompleksui poilsiautojų skaičius čia dar labiau padidės.

Norintys konkurse dalyvauti verslininkai dokumentus Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai gali teikti iki kitų metų sausio 28 d.

Konkurso laimėtojas ir tai, kokios paslaugos bus teikiamos Skaidriajame karjere bei šalia jo, paaiškės sausio 29 d., kai bus atplėšti vokai su pateiktais pasiūlymais.

"Tikimės, kad papildomų pramogų poilsiautojai toje vietoje sulauks jau ateinančią vasarą", - vylėsi J. Dobrovolskienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder