Gargžduose diskutavo apie Ievos Simonaitytės metų šventimą

Gargžduose diskutavo apie Ievos Simonaitytės metų šventimą

Trečiadienį Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai dalyvavo atviroje diskusijoje – tiesioginėje  transliacijoje  „Kaip mes švenčiame Ievos Simonaitytės metus“ Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje, į kurią taip pat buvo pakviesti ir Savivaldybės administracijos bei kultūros, švietimo ir kitų įstaigų darbuotojai, kurie pasidalijo mintimis jau apie praėjusius bei aptarė planuojamus renginius, skirtus I. Simonaitytės metams. Jų iš tiesų daug – tiek Priekulėje, kuri lyg tyčia palankiai šiais metais taip pat yra Lietuvos mažoji kultūros sostinė, todėl dėmesys I. Simonaitytei ir tuo aspektu yra dar didesnis.

Žinoma, I. Simonaitytės metai svarbūs ir minimi ne tik Priekulėje, bet ir visame rajone, ir šalyje. Sausio 23-iąją, rašytojos 120-ąjį gimtadienį įteikta I. Simonaitytės premija krašto etninės ir sakralinės kultūros saugotojui Helmutui Lotužiui Agluonėnuose, J. Lankučio bibliotekoje atidaryta rašytojos jubiliejui skirta paroda, I. Simonaitytės gimnazijoje vyko renginys „Kiekvienas iš mūsų turime savąją Ievą Simonaitytę“ ,    Priekulės kultūros centre viešėjo Kauno dramos teatras su spektakliu „Gentis“ pagal I. Simonaitytės kūrybą.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos kultūros skyrius yra parengęs planą visiems I. Simonaitytės metams, tačiau diskusijoje kilo minčių, kaip kai kuriuos renginius išplėtoti, papildyti naujais sumanymais, įtraukti daugiau žmonių, taip pat išsakyta idėjų ir dar dėl naujų renginių, pavyzdžiui, I. Simonaitytės rankraščių paroda. Diskusijos dalyvė Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos regiono bibliotekų ir kultūros vadybos skyriaus vedėja Daiva Nakrošienė žadėjo juos paskolinti.

Programoje daug įvairių priemonių – nuo I. Simonaitytės kūrybos skaitymų iki pažintinės ekskursijos „Ėvės takais“, kurią vesti žada tikros lietuvininkės ir I. Simonaitytės kūrybos bei biografijos žinovės rašytoja Edita Barauskienė ir Marija Skrabs.

Kaip propaguoti I. Simonaitytės kūrybą respublikiniu mastu daug minčių išsakė Albinas Klizas ir Aldona Vareikienė, kaip įtraukti kuo skaitlingesnę visuomenę, jungiant švietimo įstaigų ir kultūrininkų iniciatyvas – „Bangos“ laikraščio redaktorė Vilija Butkuvienė, didžiulį renginių planą pristatė Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Loreta Kaltauskienė, konkurso „Rožė Ėvei“ idėją − Priekulės seniūnijos seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, Tarybos narė Rasa Petrauskienė kalbėjo, kaip sudominti ir tuos, kurie I. Simonaitytę ir jos kūrybą labai mažai žino, − pateikiant įdomius plakatus, užrašus prie svarbiausių įvažiavimų Gargždų mieste, mero pavaduotoja Violeta Riaukienė išsakė daug minčių ir pastabų dėl konkursų ir t. t.

Pasiūlyta pasiskirstyti darbo grupėmis ir dar tobulinti sumanymus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder