Gelbėti Klaipėdą nuo sniego trukdo ir biurokratija

Gelbėti Klaipėdą nuo sniego trukdo ir biurokratija

Klaipėdos kiemai pusnyse baigia paskęsti ir dėl savivaldybėje stringančių popierių, mat dėl jų uostamiesčio bedarbiai negauna galimybės padirbėti su lopetomis.

Ketvirtadienį miesto meras Rimantas susikvietė savivaldybės ir Darbo biržos atstovus pasiaiškinti, kodėl iki šiol neskiriama žmonių sniegui kasti. Paaiškėjo, kad iki šiol nesutvarkyti reikiami popieriai ir nesudaryta komisija. Priekaištų strėlės dėl aplaidumo susmigo į valdininkus.

"Mes jau prieš gerą mėnesį pateikėme paraiškas savivaldybei, kad reikalinga pagalba iš Darbo biržos, nes technikos turime pakankamai, trūksta tik rankų. Tačiau iki šiol niekas nepajudėjo", - sakė "City Service" Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktorius Andrius Adomaitis patikino, kad žmonių, pasirengusių kibti kasti sniegą pagal Viešųjų darbų programą, yra pakankamai, tačiau kol savivaldybė nesutvarkė popierių ir neskyrė finansavimo, - visų rankos surištos.

Reikiamus popierius turėjusi sutvarkyti Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyrius vyresnioji specialistė Liudmila Makūnienė "Vakarų ekspresui" aiškino, kad Viešųjų darbų programą miesto Taryba patvirtino tik gruodžio 23 dieną, dėl to esą viskas taip ir užstrigo.

"Kol nėra pinigų, tol negalima tvirtinti programos", - teisinosi L. Makūnienė ir pažymėjo, kad pinigai programai įgyvendinti buvo skirti lapkričio pabaigoje.

"Meras liepė viską sutvarkyti kuo greičiau, kad jau kitą savaitę prasidėtų darbai. Tad politikų pageidavimu susidarius tokioms ekstremalioms sąlygoms skirsim žmones pagal Viešųjų darbų programą kiemams valyti. Manau, kad jau kitos savaitės viduryje žmonės iš Darbo biržos kas sniegą", - žadėjo L. Makūnienė.

Pasak jos, planuojama, kad kiekvienai namų valdai talkins 5-6 žmonės iš Darbo biržos. Jau šiandien planuojama sukviesti specialią komisiją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder