Gyvūnų globos namų likimas kabo ant plauko

Gyvūnų globos namų likimas kabo ant plauko

Vakar pagalbos į Klaipėdos merą kreipėsi beglobiais gyvūnais besirūpinančios viešosios įstaigos "5 pėdutės" vadovai.

"5 pėdučių" direktorė Natalija Zukhbaya miesto vadovų paprašė pagalbos pratęsiant gyvūnų globos patalpų nuomos sutartį. Pasak moters, ši sutartis, sudaryta su UAB "Mūsų laikas", baigėsi, tačiau iki šiol iš bendrovės nėra sulaukta atsakymo dėl sutarties pratęsimo.

"Mes kybome ant plauko, nes paprasčiausiai neturime kur tęsti savo veiklos", - sakė gyvūnų globos namų vadovė.

Šiuo metu "5 pėdutėse" gyvena apie 60 gyvūnų. Šios savanoriškos įstaigos veikla išlaikoma iš įkūrėjų lėšų ir žmonių paramos. Prieglaudos tikslas - nežudyti sveikų gyvūnų, o globoti juos, kol šie ras naujus namus.

Globos globėjai norėtų, jog sutartis būtų pratęsta dar 3 metams arba pageidautų gauti nuolatines patalpas, reikalingas ne tik darbui su gyvūnais, bet ir vaikais - nuo vasario mėnesio "5 pėdutės" užsiima ir vaikų, sergančių autizmu, bendravimu su šunimis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tvirtino negalintis savivaldybės vardu užtikrinti gyvūnų globėjų, ar patalpos jiems bus suteiktos.

"Tai būtų neatsakinga iš mano pusės. Visų pirma norėčiau matyti oficialų prašymą; specialistai galėtų išnagrinėti, ar jūs turite teisę gauti patalpas", - sakė meras, pridurdamas, jog bandys kalbėtis su bendrove "Mūsų laikas".

"Jei yra galimybė pratęsti jūsų bendradarbiavimą, tai ir bus padaryta, - teigė miesto galva.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder