Irenijus Zaleckis vadovu nebus

Irenijus Zaleckis vadovu nebus

Žlugo buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vadovo Irenijaus Zaleckio viltys grįžti į šį postą ir iš darbovietės prisiteisti pinigų.

Po to, kai Valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo komisija jo darbą įvertino nepatenkinamai, o administracijos direktorė pažemino pareigas, I. Zaleckis Klaipėdos apygardos administracinio teismo paprašė panaikinti tokį sprendimą. Be to, iš savivaldybės valdininkas paprašė priteisti 10 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Tačiau nutarta, kad panaikinti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorės pasirašytą įsakymą nėra pagrindo, nes nenustatyta neteisėtų jos veiksmų. Netenkintas ir prašymas atlyginti neturtinę žalą.

Šią nutartį I. Zaleckis apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, bet ir šio teisėjai vakar ją paliko nepakeistą.

Po nepalankių išvadų I. Zaleckis buvo paskirtas dirbti Viešosios tvarkos skyriuje ir dirba vyriausiuoju specialistu - jam pavesta surašinėti administracinės teisės pažeidimų protokolus.

Ilgą laiką jis dėl įvairių priežasčių darbe nesirodė, šiuo metu taip pat nedirba dėl ligos.

Teismuose valdininkas turi ir kitų reikalų - anksčiau jau kelis kartus už vairavimą išgėrus baustas vyriškis šiemet vėl įkliuvo policijos pareigūnams prie vairo su kvapeliu. Teisėsaugininkai taip pat tiria galimą pasikėsinimą į jo sveikatą - sausio pabaigoje pranešta, kad su valdininku konfliktuojanti moteris galimai pasamdė asmenis, kad šie I. Zaleckį suluošintų. Ši byla teismo dar nepasiekė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder