Kai reikia mokėti, kyla konfliktai

Kai reikia mokėti, kyla konfliktai

Pradėjus vieno daugiabučio namo kanalizacijos vamzdynų remontą, jo gyventoja ėmė piktintis, kad santechnikai neišmano savo darbo, o administratoriai už jį prašo mokėti per daug.

Sportininkų gatvės 5 namo gyventojai neseniai sužinojo, kad jiems teks pakloti 11 tūkst. litų už vamzdyno remontą: kiekvienam butui tenka po pustrečio šimto. Maža to, teigia čia gyvenanti Aleksandra, santechnikai yra tikri nemokšos ir ruošiasi darbus atlikti ne taip, kaip pridera - tai jai esą paaiškino pažįstamas šios srities žinovas.

Tuo tarpu namo administratoriai tvirtina, kad remontas yra neišvengiamas, o jo neatlikus pirmojo aukšto gyventojams tektų kęsti nemalonumus - į jų butus pro unitazus plūstų nuotekos, kaip yra dabar.

"Kanalizacija tvarkoma pagal iš anksto sudarytą planą arba iškilus įvairioms problemoms, kaip šiuo atveju. Po gyventojų skundų buvo atlikta vaizdo diagnostika, paaiškėjo, kad vieno vamzdžio išvalyti nepavyks - jį teks keisti. Apie tai informavome gyventojus, jiems pranešta, kiek darbai kainuos.

Tik viena gyventoja mums priekaištavo, neįleido į savo sandėliuką, pro kurį eina vamzdis. Tačiau kompromisą su ja radome", - apie šį atvejį pasakojo "Vitės valdų" direktorius Jevgenijus Sakovskis.

Jis taip pat pridūrė, kad senuose namuose - šis statytas 1963 metais - panašias problemas spręsti tokiu būdu yra efektyviau, o 11 tūkst. sumokėti reikia ne tik už vamzdį, bet ir kasimo darbus, atlygį darbuotojams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder