Kalviai ir vėl rinkosi Klaipėdoje

Kalviai ir vėl rinkosi Klaipėdoje

Vėsų šeštadienio vakarą Kruizinių laivų terminale savo rankų ištvermę demonstravo kalviai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio valstybių. Pasidalinti savo fantazijos vaisiais juos pakvietė Lietuvos kalvių sąjunga, kuri jau septintus metus rengia kalvystės plenerą “Keturi vėjai”.

Jo metu savo jėgas įvairiose rungtyse galėjo išmėginti ne tik patys šio amato meistrai, bet ir renginio žiūrovai.

Pagrindinė užduotis buvo nukaldinti kompoziciją "Meilės medis", kuri visą dieną buvo ruošiama po atskirą segmentą. Tikimasi, jog ant šios kompozicijos jaunavedžiai kabins spynas. Anksčiau spynos buvo kabinamos ant Biržos tilto, tad šiuo sumanymu norima padėti atrasti kompromisą tarp miesto valdžios ir įžadus vienas kitam davusių porų.

Prie šios gražios idėjos įgyvendinimo prisidėjo kalviai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Čekijos, Latvijos ir Ukrainos.

Finaline kalvių misija tapo vinies kalimo varžybos. Jose vis dar nepralenkiamas buvo kalvių plenero “Keturi vėjai” organizatorius Linas Leščiauskas, nukalęs 391 mm vinį.

Pirmojo plenero metu buvo sukurtas vėjų sukinys, kuris stovi prie Kruizinių laivų terminalo. Per 2008 m. plenerą buvo sukurta skulptūra kalvystės medis, 2009 m. - Lietuvos tūkstantmečio vardo minėjimui sukurtas Lietuvos žemėlapio kontūras. 2010 - 2011 m. padaryta vėjarodė, kurią galima pamatyti Klaipėdos piliavietėje, 2012 m. - Danės krantinės turėklų segmentas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder