Klaipėdiečiai raginami saugotis sniego nuošliaužų

Klaipėdiečiai raginami saugotis sniego nuošliaužų

Civilinės saugos specialistai įspėja apie gręsiantį pavojų ir ragina klaipėdiečius saugotis nuo stogų slenkančių sniego nuošliaužų.

Prieš išeinant iš namų būtina gerai apsižvalgyti, nevaikščioti arti aukštų pastatų, nestatyti prie jų automobilių.

Apie gresiančius pavojus vertėtų perspėti vaikus, nevalia palikti jų lauke be priežiūros. Permainingų orų metu pradėjus kilti temperatūrai, sukietėję sniego luitai atsiskiria ir krenta ant žemės. Ant stogų susidarius dideliam sniego sluoksniui, ypač prasidėjus lijundrai ar šlapdribai, gali neatlaikyti ir stogo konstrukcijos. Į tai dėmesį turi atkreipti pastatų savininkai, nes ant namų stogų susidariusios sniego nuošliaužos ir pažeistos konstrukcijos kelia grėsmę žmonių sveikatai ir gyvybei.

Atsakingi asmenys privalo nuo stogų pašalinti susidarančias sniego nuošliaužas, pavojingas vietas aptverti ar kitais būdais užtikrinti praeivių saugumą. Už netinkamą pastatų priežiūrą numatyta administracinė atsakomybė, o dėl nelaimingo atsitikimo galima ir civilinė atsakomybė.

Apie susidarančias pavojingas sniego nuošliaužas gyventojai turėtų įspėti namų administratorius, specialiąsias tarnybas, o įvykus nelaimei – skambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder