Klaipėdiečių linkėjimai nenuėjo vėjais

Klaipėdiečių linkėjimai nenuėjo vėjais

"Klaipėdiečių palinkėjimai savo miestui bei jo žmonėms yra jaudinamai nuoširdūs ir tikri", - sakė menininkas Vytautas Karčiauskas, iš savo sukurtos skulptūros "Amber-O" vidaus ištraukęs didžiulę palinkėjimų Klaipėdai laiškų šūsnį.

Jau rašėme, kad Lietuva pasaulinėje parodoje "Expo 2012", vykusioje Pietų Korėjoje, buvo pristatyta kaip gintaro kraštas. V. Karčiausko skulptūra-žiedas, pelniusi sidabro medalį, suteikė galimybę įvairių tautybių žmonėms pažvelgti į pasaulį iš didelio gintaro vidaus ir tarsi pabūti kūrinio dalimi.

Tokią progą iki vasario vidurio turės ir visi klaipėdiečiai, aplankę skulptūrą viešbučio "Amberton Klaipėda" hole, nes unikalaus kūrinio autorius pasistengė, jog skulptūra visiems laikams sugrįžtų į uostamiestį. Vėliau skulptūrai bus surasta kita vieta.

O kol kas prie skulptūros kasdien būriuojasi susidomėję miesto svečiai, tautiečiai mielai pasakoja užsieniečiams jos sukūrimo istoriją bei idėją.

"Amberton Klaipėda" viešbučio direktorė Asta Jutaitė skulptūros sutikimo vakaro metu buvo pristačiusi projektą "Pasveikink Klaipėdos miestą. Anot jos, "Amber-O" - išsipildymų žiedas - sujungė skirtingų tautybių žmones, kurie Korėjoje į jo vidų metė palinkėjimus pasauliui, tad ir klaipėdiečiai buvo paraginti mesti skrajutes su savo norais bei palinkėjimais.

O prieš Kalėdas viešbučio direktorė ir vadybininkas Adomas Kavaliauskas drauge su V. Karčiausku ir dienraščio "Vakarų ekspresas" atstovu burtų keliu ištraukė laiminguosius linkėjimų autorius, kuriems, jau sutikus Naujuosius metus, po poros savaičių bus įteikti puikūs prizai.

Viešbučio atstovai ištraukė ponios Aldonos linkėjimus: "Tegu vakaris atneša viltį, džiaugsmą ir gerą sėkmę klaipėdiečiams. Tegu 2013-ieji Klaipėdai bus klestėjimų metai."

Laimėtojai bus suteikta galimybė pasirinkti nakvynę viešbutyje "Amberton" Vilniuje, Kaune arba Klaipėdoje, o kvietimą ji turėtų atsiimti viešbučio administracijoje(Naujojo Sodo g. 1A).

V. Karčiauskas taip pat turi paruošęs prizų dviem jo ištrauktiems laimingiesiems, tik kokie jie bus, kol kas paslapties neatskleidžia. Tačiau atsiimti juos teks "Pėdos galerijoje" (Turgaus g. 10).

Viena autoriaus sukurtų prizų laimėtoja klaipėdietė Ana linkėjo naujų išsipildymo tikslų, pasisekimo ir tikėjimo, tikėjimo stebuklu. Antrasis, ponas Sigitas, Klaipėdai linkėjo sėkmės.

Dienraščio "Vakarų ekspresas" reporterė ištraukė ponios Aldonos laišką: "Linkiu daug stiprybės, santarvės, džiaugsmo Klaipėdai ir jos gyventojams!" Ponia jai skirtą apdovanojimą - "Vakarų ekspreso" prenumeratą metams ir Gražinos Juodytės knygą "Klaipėdos akvarelės" - galės atsiimti dienraščio redakcijoje (M. Mažvydo al. 3).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder