Klaipėdos ir rajono santykiams antrasis ledynmetis nežadamas

Klaipėdos ir rajono santykiams antrasis ledynmetis nežadamas

Savaitgalį Klaipėdos rajono savivaldybėje įvykus perversmui ir mero posto netekus Sigitui Karbauskui, prie mero vairo po trumpos pertraukos vėl stojo prieš tai šiame poste dvi kadencijas buvęs Vaclovas Dačkauskas. Iš karto pasigirdo kalbų, jog nuo šiol Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto santykiai vėl žengs į stagnacijos režimą - esą vadovaujant V. Dačkauskui nebuvo glaudaus ryšio tarp kaimyninių savivaldybių, o reikalai po truputį pajudėjo tik į postą sėdus S. Karbauskui. Tiesa, "Vakarų ekspreso" kalbinti politikai nebuvo kategoriški ir tikino, jog Klaipėdos ir rajono santykiai turėtų klostytis sėkmingai.

Pats naujai paskirtas Klaipėdos rajono meras V. Dačkauskas "Vakarų ekspresą" tikino, jog bendradarbiavimas su Klaipėda vyko visada ir nebuvo nutrūkęs.

"Juk ir dėl tų pačių naujų maršrutų į priemiesčius mes buvome sutarę dar praėjusį rudenį, o nauja administracija projektą tiesiog užbaigė. Taigi tie santykiai visada buvo normalūs ir toliau tokie bus. Ir S. Karbausko administracijos negaliu kritikuoti, ji šia linkme dirbo, todėl viską tęsime toliau", - sakė V. Dačkauskas, pasigyręs, jog būtent jis pasiūlė steigti Klaipėdos regiono savivaldybių asociaciją, dėl kurios šiuo metu diskutuojama, kad būtų lengviau vystyti bendrus projektus.

Pasak V. Dačkausko, jis, vadovaudamas rajonui praeitas kadencijas, tikrai nebuvęs prieš rajono ir miesto bendradarbiavimą: "Tiesiog kartais neužtekdavo administracinių išteklių - projektų daug, darbuotojų mažai, viską suspėti ne visada išeidavo."

Nuverstasis meras S. Karbauskas apie savo priešininką atsiliepė teigiamai ir sakė nemanantis, jog bendradarbiavimas su Klaipėda vadovaujant V. Dačkauskui buvo stabdomas piktybiškai.

"Manau, kad reikia dirbti ne vienam žmogui, o visai administracijai. Nesakyčiau, kad santykiai nesiklostė ar kai kurie projektai buvo stabdomi iš blogos valios. Tiesiog kai žmogus dirba vienas, jis visko nespėja. Dabartinė administracija dirba tikrai labai sklandžiai, taigi manau, kad viskas bus tęsiama panašia linkme", - sakė S. Karbauskas.

Be to, jis tikino, jog su dabartiniu meru nebus priešai: "Kalbėsimės ir stengsimės, kad viskas būtų viešai."

Rimantas Taraškevičius, vadovavęs Klaipėdai V. Dačkausko kadencijos metu, teigė labai tragiškos situacijos taip pat neįžvelgęs: "Nepasakyčiau, kad viskas buvo taip blogai. Galbūt kai kuriems rajono Tarybos politiniams sprendimams nepakako politinės valios - pavyzdžiui, dėl rinkliavos už atliekas arba užsitęsusio papildomų maršrutinių autobusų projekto. Vis dėlto nedrįsčiau visos kaltės versti vien tik tuometiniam merui. Čia greičiau Taryba neturėjo stuburo. O apskritai V. Dačkausko darbą būčiau linkęs vertinti teigiamai, juk jis turi didelę patirtį."

Pasak R. Taraškevičiaus, nereikėtų dėl pajudėjusių uostamiestį ir Klaipėdos rajoną siejančių projektų visos garbės suteikti vien tik tuo metu vadovavusiam S. Karbauskui: "Juk tai tęstinis dalykas. Jeigu niekas nebūtų pradėta V. Dačkausko vadovavimo metu, tai dabar ir nebūtų pabaigta."

Dabartinis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė iš kolegų girdėjęs pačių įvairiausių vertinimų dėl V. Dačkausko meravimo metu besivysčiusių santykių su Klaipėda. Tarp jų buvo tiek teigiamų, tiek neigiamų.

V. Grubliauskas neslėpė, jog, vadovaujant S. Karbauskui bei prisidedant vicemerui Egidijui Skarbaliui bei visai Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai, pavyko užmegzti glaudų ryšį, tačiau teigė nenorintis spėlioti, kaip reikalai keisis dabar.

"Aš patirties neturiu - nei teigiamos, nei neigiamos, todėl noriu tikėti, kad su nauja Klaipėdos rajono valdžia tęsime gražiai užmegztus santykius. Žinoma, jų laukia nemenki iššūkiai, tačiau vis dėlto būčiau linkęs atmesti visas išankstines patirtis", - sakė uostamiesčio vadovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder