Klaipėdos jūrų uostui vadovaus  Arvydas Vaitkus

Klaipėdos jūrų uostui vadovaus Arvydas Vaitkus

Klaipėdos valstybinis jūrų uostas turi naują vadovą. Kaip lrytas.lt ir prognozavo, šios pareigos atiteko socialdemokratui, buvusiam „Achemos grupės“ koncerno darbuotojui Arvydui Vaitkui. Jis kartu su dabartiniu premjeru Algirdu Butkevičiumi dirbo Susisiekimo ministerijoje, buvo ministerijos sekretorius, Klaipėdos jūrų uosto valdybos pirmininkas, rašo portalas "lrytas.lt".

Prieš tapdamas Seimo nariu „Achemos grupėje“ dirbo ir naujasis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. „Achemos grupėje“ dirbo ir prieš kelias dienas R. Sinkevičiaus į ministeriją atsivesta patarėja Aušra Railaitė. Klaipėdos valstybinis jūrų uostas pavaldus Susisiekimo ministerijai.

Trečiadienį vietoj keturių kandidatų, planavusių varžytis, kas vadovaus jūrų uostui, į Susisiekimo ministeriją atsakyti į komisijos klausimus atvyko vos du kandidatai.

Konkurso dalyvius vertinusiai komisijai jie pristatė savo viziją, kaip reikėtų plėtoti uosto veiklą, atsakė į pateiktus klausimus. Kandidatai buvo vertinami balais, pagal kuriuos buvo išrikiuoti į eilę. Ji trumpa – vos pora pavardžių.

Kai naujasis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pasirašys konkurso dokumentus, kandidatą į jūrų uosto vadovo vietą vertins Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Jų užduotis – pateikti savo išvadą, ar kandidatas patikimas, o jo veikla neskatins korupcijos.

STT savo išvadas turi pateikti per 14 dienų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder