Klaipėdos valdininkai: sniegą iš kiemų išvešime

Klaipėdos valdininkai: sniegą iš kiemų išvešime

Aptarusi gausaus sniego keliamas problemas su jį valyti samdomomis įmonėmis, uostamiesčio valdžia apsisprendė kuo skubiau organizuoti sniego išvežimą. Vis dėlto situaciją savivaldybė laiko pakenčiama ir atkreipiamas dėmesys, kad pajėgumų trūksta nebent tik miesto centru bei šiaurine dalimi besirūpinančiai "Vakarų švarai".

Pasak savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, visi rangovai buvo sukviesti siekiant iš pirmų lūpų išgirsti, kokia yra situacija.

"Ji pakenčiama, bet labai daug pastabų dėl "Vakarų švaros", kuriai priklauso centrinė ir šiaurinė miesto dalys, senamiestis. Nemažai pastabų ir "Klaipėdos želdiniams" bei "Žemkasai", taip pat šiek namų valdoms, nes vis dar sudėtinga situacija dėl atliekų išvežimo, konteinerių", - sakė I. Šakalienė.

Anot jos, rangovams pajėgumų užtenka, pasitelkti subrangovus pasiūlyta tik "Vakarų švarai". Paskutinę mėnesio dieną ši bendrovė turės informuoti savivaldybę, kas jai padės.

Savivaldybės administracija taip pat apsisprendė pirkti sniego išvežimo paslaugą iš daugiabučius administruojančių namų valdų. Valdos perspėja, kad jei ir toliau taip snigs, kiemuose nebebus kur jo suversti. Sniego krūvos jau gerokai viršija žmogaus ūgį.

I. Šakalienės teigimu, sniego vežimo iš kiemų paslauga bus perkama skubos tvarka.

"City Service" Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys atkreipia dėmesį į tai, kad kiemų valymas - visų problema.

"Kreipiamės į daugiabučių namų savininkų bendrijas - atiduosim finansavimą, kad jos tvarkytųsi pačios", - sakė jis.

"City service" taip pat ketina organizuoti gyventojų talkas ir dovanoti klaipėdiečiams dar 300 kastuvų. Nemokamai kastuvai gyventojams jau buvo dalijami antradienį.

Pasak M. Genio, nuo sausio baigiasi viešųjų darbų programa, pagal kurią darbo biržos siųsti žmonės sėkmingai talkino valant sniegą daugiabučių kiemuose. Tad esą iki vasario mėnesio darbo birža pagelbėti negalės. Miesto meras Rimantas Taraškevičius ketina tartis su įstaigos vadovais, kad viešųjų darbų programa būtų tęsiama ir kiemai būtų valomi visomis pajėgomis.

Miesto valdžia jau skaičiuoja, kiek tokia snieginga žiema galėtų atsieiti. Vien gruodis kainuos per milijoną litų vietoj anksčiau įprastų maždaug 400 tūkstančių. Vis dėlto, anot I. Šakalienės, dabar ne pinigai turėtų būti svarbiausia, be to, jų neturėtų pritrūkti - formuojant biudžetą ketinama atsižvelgti į susiklosčiusią situaciją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder