Kovoje dėl valdžios Dituvoje - kulminacija

Kovoje dėl valdžios Dituvoje - kulminacija

Šeštadienį paaiškės, kam bus patikėtas greta Klaipėdos esančios Dituvos sodų bendrijos valdymas. Ir vieni, ir kiti pretendentai tikina pasiruošę daryti viską dėl sodininkų ir gyventojų gerovės, tačiau kandidatų konkurencija primena apsidrabstymą mėšlu.

Ataskaitinis-rinkiminis bendrijos narių susirinkimas vyksta šeštadienį. Į bendrijos valdybos, revizijos komisijos narius bei pirmininko postą kandidatūras pateikė 20 asmenų. Dalis jų - dabartiniai bendrijos valdytojai, kiti - iniciatyvinės grupės nariai. Tarp abiejų pusių verda aršus žodžių mūšis.

Kiršinimu kaltina naujakurius

"Esame didžiausia sodų bendrija Lietuvoje, vienijame per 6,5 tūkstančio narių. Tačiau, kas neįprasta šalyje, ne tik neturime skolų, bet ir esame sukaupę 1,5 milijono litų lėšų bendriems poreikiams. Tačiau ramybę sudrumstė prieš kelerius metus į Dituvą atsikraustę naujieji gyventojai, kurie žūtbūt siekia perimti valdžią. Subūrė iniciatyvinę grupę ir kiršina bendruomenę, atvirai mane šmeižia, vadina vagimi, sukčiumi, rengia parodomuosius mitingus", - pasakojo dabartinis valdybos pirmininkas Vytautas Gedvila, pabrėžęs, kad posto nesilaiko ir paliekantis teisę vadovą rinkti sodininkams.

"Paskleisti įvairius gandus labai paprasta - juk žmogų lengva įtikinti, kad valdžia - niekšai, bet tai paneigti - labai sunku, nors darbų rezultatai puikiai matosi. Jie neturi jokių idėjų, tik strategiją viską neigti, bauginti ir šmeižti dabartinę valdybą", - jam antrino šalininkas Vytautas Petkus.

Jie ir dar keli bendraminčiai "Vakarų ekspresui" pasakojo, jog naujakuriai siekia tapti valdytojais todėl, kad nori kontroliuoti bendrijos biudžetą bei perimti kai kuriuos pastatus, kuriuos esą naudotų savo tikslams. Jie esą turi ir planų įkurti kaimo turizmo sodybą bei organizuoti Dituvoje kitas pramogas, nors dauguma sodininkų tik čia randa ramybę nuo ūžiančio miesto ir tokios kaimynystės nepageidauja.

Vyrai teigia ginantys daugumos sodininkų interesus, o iniciatyvinė grupė neva siekia sudrumsti nusistovėjusią ir visiems patogią tvarką.

Nori keistis

Iniciatyvinės grupės atstovas Jonas Baltokas anksčiau pasisakiusios kompanijos kalbas vadina kliedesiais.

"Žmonės, kurie vadovauja jau 20 metų, bijo prarasti kėdes, todėl sodininkai nuteikiami prieš mus - jie gąsdinami, jog mes esame mafiozai ir gviešiamės bendrijos pinigų. Tačiau nežadame daryti nieko, nuo ko nukentėtų sodininkai. Buvo kalbų tik apie tai, kad yra galimybė dalyvauti projekte ir šeimai draugišką aplinką kurti, iš fondų gauti finansavimą, o bendrijos lėšų tam naudoti negalima. Dabartiniams valdytojams svyla padai, jie įsijautė į aukų vaidmenį ir bet kokia kaina siekia išlaikyti valdžią", - pasakojo J. Baltokas, pažadėjęs, kad dėl galimo šmeižto būtinai informuosiąs policiją.

Nuo 2007 m. Dituvoje gyvenantis vyras teigia, kad čia atsikrausčius pasigedo elementariausios informacijos, reikalingos gyventojams - kas pirmininkauja, autobusų tvarkaraščių ir kt. Dėl to įkūrė interneto svetainę, kurioje ne tik pateikė šią informaciją, bet ir kvietė žmones į renginius, gėdino vietinius apsileidėlius.

"Net minimali kritika siutina dabartinius vadovus, dėl to aš tapau jų priešu numeris vienas. Taip, mes siekiame vietų valdyboje, manau, kad esame pakankamai išsilavinę ir kompetentingi viską pakeisti į gerą pusę. Dituvoje niekas nesikeičia dvidešimtmetį, tiek pat niekas nepasikeis ir tuo atveju, jeigu liks dabartinė valdyba", - sakė J. Baltokas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder