Kretingoje išniekinti medžiai: niekšybei ranką pakėlė ir mergina

Kretingoje išniekinti medžiai: niekšybei ranką pakėlė ir mergina

Tuopos mikrorajone gyvenanti kretingiškė į „Pajūrio naujienų“ redakciją atsinešė parodyti nuotraukų, kuriose užfiksavo vieną Pastauninko parke augantį medį nulupta žieve, o kitą – išgremžtomis svastikomis.

Nulupta žievė, išpaišyti fašizmo simboliai

„Parkas yra viena gražiausių mūsų miesto vietų, kasdien mėgstu čia pasivaikščioti. Jei pastebiu negerovę, negaliu praeiti abejingai, bet šįkart širdį skauda ypač“, – teigė pašnekovė.

Ji savo akimis matė, kad rugpjūčio 23-iąją, sekmadienį, su medžiu barbariškai elgėsi mergina, šalia kurios stovėjo mažesnis vaikas. „Aš tą panelę sugėdinau, klausiau, kuo medis nusikalto? Kad jai gyvai kas odą luptų, – ar patiktų? Nuėjau. Atsisukusi pamačiau, kad žievę mergina plėšia kaip plėšusi toliau, mano žodžiai – nepaveikė niekaip“, – pasakojo kretingiškė.

Jos nuomone, Kretingos rajono savivaldybės idėja parke, prie Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos, pasportuoti norinčiam jaunimui įrengti riedlenčių ir dviračių rampą buvo labai gera, tačiau pasivažinėti dviračiais dienos metu čia dažniausiai atvažiuoja tik tvarkingi, šalmus mūvintys maži vaikai. O vyresniems ši vieta tapo ne sporto, bet rūkymo ir nevaldomo siautėjimo vieta.

„Gaila ir žiūrėti į susėdusius apgirtusių paauglių veidus. Kai kurių nepilnamečių rankose pastebėjau alkoholio butelius, kai kurių – energinio gėrimo skardines. Kartais jaunimas į parką atsivelka garso kolonėles ir visa jėga pasileidžia muziką – na, kuo ne restoranas po atviru dangum?“ – svarstė pašnekovė. Ji teigė ir pati ne kartą kvietusi policijos pareigūnus, bet šie arba nevažiuoja, arba, kol atvažiuoja, paaugliai išsilaksto į visas keturias puses.

„Kodėl policija pati ir savo iniciatyva negali vakarais dažniau pro šį „karštą tašką“ prasukti, pasižiūrėti? – retoriškai klausė moteris. – Tokie „festivaliai“ vasarą vyksta kone kas vakarą, pusę aštuonių jau prasideda orgijos“.

Pašnekovės nuomone, ši parko vieta, takas gimnazijos link turėtų būti apšviesti, o dabar sutemus nors pirštu akin durk, nėra jokios lempos, nėra ir vaizdo stebėjimo kamerų.

 

Policija informacijos neturi

Kretingos miesto seniūnės Gintarės Liobikienės teigimu, visi Pastauninko parko takeliai apšviesti, atsižvelgus į parko rekonstrukcijos projektą. Konkrečiai ties rampa apšvietimas nebuvo numatytas. Kaip tik šiuo metu bendrovė „Kretingos komunalininkas“ perka 10 vaizdo stebėjimo kamerų. Kadangi jos bus kilnojamosios, kurį laiką pabuvusios vienoje vietoje, galės būti perkeltos į kitas problemines vietas, galbūt – ir prie riedlenčių rampos.

Bendrovės „Kretingos komunalininkas“ direktorius Rimantas Žiaušys patikslino: iš viso ketinama pirkti 5–6 vaizdo stebėjimo kameras, skirtas ties kapinėmis, netoli Savivaldybės ir kitose problemiškiausiose miesto vietose filmuoti šiukšlintojus prie atliekoms įrengtų naujųjų požeminių konteinerių. Kol kas tebevyksta derybos su tiekėjais „Bite“ ir „Tele2“, šios bendrovės teikia paskutinius pasiūlymus. „Kadangi „Kretingos komunalininkas“, rajono Savivaldybė, ir seniūnija dirbame išvien, ir miestas yra visų mūsų bendras reikalas, o vaizdo stebėjimo kameros – kilnojamosios, į tai, kur jos kada reikalingiausios, bus pasižiūrėta lanksčiai“, – patikino R. Žiaušys.

Seniūnės G. Liobikienės žodžiais, vasaros įkarštyje informaciją apie keliamą triukšmą ir seniūnija yra persiuntusi Kretingos rajono policijos komisariatui, prašiusi, kad pareigūnai kaip galima dažniau patruliuotų Dvaro gatvėje prie III tvenkinio, Pastauninko ir Jauryklos parkuose, kitose jaunimo susibūrimo vietose.

„Suprantu, kad nuo ryto iki vakaro policininko nepastatysi, bet komisariatas „karštus taškus“ tikrai žino“, – sakė miesto seniūnė. Atostogaujantį Kretingos policijos komisariato viršininką pavaduojantis Reagavimo skyriaus viršininkas Nerijus Japertas neigė, kad budintis pareigūnų ekipažas aplenkia Pastauninko parką. „Žinau, kad kolegos tikrai patruliuoja, ir pakankamai dažnai, tačiau kokių nors negerų dalykų jiems nepasitaikė užfiksuoti, tik tekdavo įspėti dėl triukšmo“, – sakė N. Japertas.

Informacijos apie išniekintus Pastauninko parko medžius policija neturi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder