Kviečia drauge sutikti trumpiausią naktį

Kviečia drauge sutikti trumpiausią naktį

Šventinį Joninių savaitgalį Klaipėdos rajone švęsti prie liepsnojančių laužų bei ieškoti paparčio žiedo kvies aibė įvairiausių renginių, kuriuose laukiami ir gyventojai, ir svečiai iš aplinkinių miestų.

Jau birželio 21-ąją 19 val. norintieji švęsti būriuosis Jakų parke, kur vyks renginys „Joninių nakties belaukiant“. Šventės metu pasirodys Jakų retro ansamblis, Gargždų kultūros centro šiuolaikinio dainavimo studija ir folkloro ansamblis „Cyrulelis“, netrūks linksmybių ir vaikams.

Birželio 21 d. Joninių laužas suliepsnos ir sveikinimai Jonams bei Janinoms skries ir Endriejavo „Atgimimo“ parke vyksiančios tradicinės šventės „Saulės ratu“ metu. Norintieji gerai praleisti laiką miestelyje laukiami nuo 18 val. Čia bus galima pamatyti Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus, Kretingalės ir Rietavo kultūros centrų kolektyvų, Pagyvenusių žmonių dienos centro atstovų, skrabalisto Karolio Šileikos pasirodymus. Taip pat koncertuos duetas „Žygis ir Gabija“, grupė „Lietuvaičiai“.

Birželio 22 d. 18 val. Gargždų parko „Ežio“ aikštelėje prasidės Joninių šventė, kurią organizuoja miesto bendruomenė. Renginyje svečiuosis ir pasirodys atlikėjas Andrius Rimiškis, DJ Mindeep, skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas, grupės „Sodo bernai“, „Kofeinas“ ir „Siler“.

Taip pat birželio 22-ąją 21 val. Drevernos mažųjų laivų uoste į linksmybių sūkurį įtrauks Joninių dainos, žaidimai ir tradicinės apeigos su Priekulės kultūros centro folkloro ansambliu „Vėlingis“ ir Drevernos folkloro grupe „Žvejytės“. 

Birželio 22 d. Agluonėnų etnografinėje sodyboje planuojama edukacija šeimoms „Paparčio žiedo ieškojimas“. Reikalinga išankstinė registracija tel. 8 698 87 398.

Birželio 23 d. Joninės bus švenčiamos Agluonėnuose, prie Aukuro kalno. 15 val. renginio dalyviai pamatys Agluonėnų klojimo teatro ir svečių iš Kupiškio bei Rietavo spektaklius, o 19 val. lauks šventinis koncertas su „Madam“, grupe „Dar“ ir Žilvinu Žvaguliu.

Be to, birželio 23 d. 15 val. nenuobodu bus ir prie sodininkų bendrijos „Vaiteliai“ būstinės. Čia planuojamos įvairios varžybos, šokiai ir kitos šventinės pramogos.

Vidurvasario gamtos šventė „Raskis rasoj“ birželio 23 d. 17 val. rengiama Karklėje, Pajūrio regioninio parko lankytojų centro pievoje. Visi kviečiami susitikti prie laužo, kupoliauti, šokti ir dainuoti, ieškoti paparčio žiedo bei pabendrauti su renginyje dalyvausiančia žolininke Adele Karaliūnaite.

Birželio 23 d. Tilvikuose Joninės bus švenčiamos Beržų slėnyje. 12 val. vyks sportinės varžybos, o 19 val. prasidės šventė, kurios metu bus apdovanoti sportininkai, pasveikinti varduvininkai, lauks koncertas.

Birželio 23 d. 20 val. Gargždų kultūros centras kviečia į Rasos šventę „Vasarvidžio virsmas“, kuri vyks ant Minijos upės kranto, nusileidus senaisiais parko laipteliais. Renginio metu bus atliekamos tradicinės vasarvidžio virsmo apeigos, aukojimai, skambės folkloras, savo paslaptimis dalinsis žolininkės, netrūks dainų ir šokių prie laužo.

Birželio 24 d. nuo ryto Dovilų etninės kultūros centro kapelijos ir folkloro ansamblio „Lažupis“ dalyviai išsirengs į kelionę po Dovilų ir Gargždų apylinkes su dainom ir muzika pasveikinti, apvainikuoti Jonus ir Janinas, stebuklingais žolynais apipinti jų namus, atlikti kitas Joninių apeigas, kad visiems metai būtų dosnūs ir laimingi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder