Lapkritį - viešojo transporto pokyčiai

Lapkritį - viešojo transporto pokyčiai

Nuo rytojaus nežymiai keisis daugelio miesto ir priemiestinių autobusų maršrutų tvarkaraščiai, atsiras dvi naujos autobusų stotelės Liepojos plente.

Anot VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, per pastaruosius mėnesius buvo gauta pagrįstų keleivių prašymų koreguoti kai kurių autobusų reisų laikus bei dažnumą. Taip pat praktika parodė, kad reikia tikslinti dalies nuo rugsėjo atsiradusiais naujais maršrutais vežančių autobusiukų važiavimo greitį.

Keičia ir eismo sąlygos

Kadangi vienas 2 maršruto autobusas rytinio piko metu važiuoja šiek tiek ilgiau nei yra numatyta, nuo šiol jis nuo BIG prekybos centro išvyks keliomis minutėmis anksčiau, kad į "Bazės" stotelę atvyktų 7.49 val. Dėl tos pačios priežasties koreguojamas ir vieno rytinio 5-ojo autobuso reiso laikas - jis iš Jūrininkų stotelės išvyks keliomis minutėmis anksčiau, kad į minėtąją stotelę atvyktų 7.51 val.

Trimis minutėmis ankstinamas ir 2A autobusiuko išvykimo laikas iš "Darželio" stotelės (keičiamas iš 7.38 į 7.35 val.).

"Taip daroma todėl, kad keleiviai spėtų centre išlipę nueiti iki darbo vietų. Šio naujo maršruto populiarumas viršijo mūsų lūkesčius, todėl autobusai čia važiuos dažniau. Dažniau kurusos ir 9 autobusas. Papildomi jo reisai pridedami tarp 7.30-8 ir 17-18 valandų", - teigė G. Neniškis.

5 minutėmis ankstintas pirmasis 18A autobuso reisas iš Joniškės stotelės. Darbo dienomis ir šeštadieniais 10 minučių bus ankstinamas ir paskutiniojo 21 autobusiuko reiso išvykimo iš "Ermitažo" stotelės laikas. Tomis pačiomis dienomis 2 minutėmis paankstinamas pirmasis 25 maršruto autobuso reisas iš Jokūbavo stotelės.

Kadangi 2B maršruto autobusiukai nuo 7 iki 8 val. Debreceno gatvėje pakliūdavo į spūstis, todėl atsižvelgiant į realią važiavimo trukmę taisomi ir jų tvarkaraščiai.

"Dėl nedidelio keleivių srauto darbo dienomis nuo lapkričio naikinamas pirmasis 7-ojo autobusiuko reisas. Tuo metu 11A maršruto populiarumas viršijo mūsų lūkesčius, tad jo važiavimas bus tankinamas visomis savaitės dienomis. Pokyčių bus ir 20 maršrute - visomis savaitės dienomis greitinamas važiavimas atkarpoje tarp "Jūreivių" ir "Marių" stotelių. Taip pat tankinamas šios autobusiuko važiavimas savaitgaliais.

Atsižvelgiant į Karklės bendruomenės pageidavimus darbo dienomis tankinamas 24 maršruto autobusiukų važiavimas, o savaitgalio ir švenčių dienomis dėl mažo keleivių srauto, reisų skaičius mažinamas. O reaguojant į Klaipėdos rajono savivaldybės prašymą bus koreguojamas bei tankinamas rytinis 26 maršruto grafikas. Tačiau šio maršruto autobusas savaitgalio bei švenčių dienomis nebeužsuks į Eketės sodus", - sakė pokalbininkas.

Visi pakeitimai jau skelbiami interneto svetainėje www.klaipedatransport.lt, taip pat bus iškabinti stotelėse esančiuose informaciniuose cilindruose.

Naujos stotelės

Pasak KKT vadovo, reaguodama į Labrenciškės gyventojų prašymus speciali komisija apžiūrėjo Liepojos plentą ir surado galimybių abiejose kelio pusėse įrengti dvi naujas Šilojų stoteles. Jose stos 15A ir 17 maršruto autobusai.

"Iki šiol tarp Plytinės ir Glaudėnų stotelių buvo 1,2-1,4 kilometrų atstumas, o tai žmonėms buvo nepatogu. Kadangi specialistai nustatė, jog įrengus dvi naujas stoteles eismo sąlygos čia nepablogės, taip ir buvo padaryta. Keleiviai naujose stotelėse galės išlipti bei įlipti jau nuo lapkričio 1-osios", - sakė G. Neniškis.

Anot jo, KKT dar norėtų įrengti papildomų stotelių abiejose Šilutės plento pusėse, šalia Tilžės žiedo. Taip pat - netoli Debreceno gatvės. Tad artimiausiu metu specialistų bus prašoma apžiūrėti šias vietas ir pateikti savo išvadas.

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder