Ligoninės gatvės griovys - amžiaus mįslė

Ligoninės gatvės griovys - amžiaus mįslė

Ketveri metai. Tiek rusena uostamiesčio Ligoninės gatvės gyventojų viltis, kad miesto tvarkytojai pagaliau ims ir užlopys nežinia kieno skersai gatvės išraustą bei automobilius gadinantį griovį.

Tačiau gyventojams kantrybės dar prireiks, mat valdininkai leido suprasti, kad darbų nesiims, kol neišsiaiškins, kas prieš keletą metų tą asfaltą išardė.

Griovys gatvėje atsirado jau po to, kai 2009-ųjų balandį baigtas statyti ir atidarytas prekybos centras "Herkaus galerija". Spėjama, kad tai padaryti galėjo kokius nors inžinerinius tinklus tiesę šio centro statytojai.

Kas šiuos tinklus klojo ir neatstatė asfalto dangos, Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriui nustatyti nepavyko. Dar prieš kurį laiką gavę gyventojų skundą valdininkai manė, jog čia kabelį tiesė AB LESTO atstovai.

Jie bendrovei išsiuntė raštą, kuriame buvo teigiama: "Gavome gyventojų skundų dėl asfalto dangos pažeidimo ties Ligoninės g. 13 namu. Ši vieta sutampa su jūsų balanse esančiu elektros kabeliu. Mums nepavyko nustatyti, kas kabelį klojo ir neatstatė asfalto dangos. Prašome jūsų išsiaiškinti ir imtis priemonių, kad perkasimo vieta būtų sutvarkyta."

Tačiau LESTO tikina nesusiję su gatvės dangos pažeidimais.

"Toje vietoje nebuvo vykdomi jokie mūsų darbai nuo 2009 metų, ir ją tvarkyti mums nepriklauso. Greičiausiai vyko statybų darbai, kurių metu ir buvo iškastas bei paliktas griovys", - tikino šios bendrovės Korporatyvinės komunikacijos skyriaus vadovė Edita Sirutienė.

Miesto savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vedėja Daiva Viktorija Grimalienė teigė, kad dabar griovys tvarkomas nebus - kol nepavyks nustatyti dangą sugadinusių asmenų ar organizacijos.

Vis dėlto ji pripažino, kad jei nepavyks to padaryti, teks kreiptis į Miesto tvarkymo skyrių ir paprašyti griovį užasfaltuoti. Tiesa, kada tai bus, vedėja nepatikslino.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder