Nelegalios reklamos ir lietuviški užrašai: situacija taisosi

Nelegalios reklamos ir lietuviški užrašai: situacija taisosi

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų pastangos ima po truputį atsipirkti. Mieste daugėja nelegalių reklaminių iškabų įteisinimo atvejų bei iki šiol pasigestų lietuviškų užrašų prie įstaigų pavadinimų.

Dar vasarą nuolatinius reidus, kurių metu ieškoma nelegalios reklamos atvejų, pradėję Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pastebi, jog situacija mieste po truputį gerėja.

"Patikrinimus rengiame bemaž kiekvieną dieną. Jau patikrinome didžiąją miesto dalį. Galiu patikinti, jog tie, kurie reklamas eksponavo neteisėtai, buvo nubausti", - pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Pasak jos, situacija mieste keičiasi. Neteisėtos reklamos nukabinamos, vis dažniau veiksmų imasi ne tik iškabų, bet ir pastatų savininkai, kuriems taip pat gresia atsakomybė už neteisėtai ant jų pastato pakabintas reklamas.

"Pastebime, kad mieste daugėja pagal taisykles parengtų ir suderintų reklamų, kurias, bent jau iš pirmo žvilgsnio, yra paruošę profesionalai. Tiesa, nemalonu, tačiau stebime ir kitą tendenciją - nors reklamų derinimo atvejų padaugėjo ženkliai, tačiau vis dar nemaža dalis atvejų baigiasi tuo, jog pakabinta reklama nebeatitinka suderinto projekto. T. y. joje atsiranda papildomų elementų, dingsta lietuviški užrašai ir panašiai. Tai liūdina", - sakė K. Vintilaitė.

Beje, Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pastebėjo ir dar vieną tendenciją - centrinėje miesto dalyje įsikūrusių įstaigų savininkai linkę pridaryti daugiau problemų negu kitose miesto vietose.

"Toliau nuo centro esančių įstaigų savininkai dažniau tvarkingai laiko reklamos leidimus, turi suderintus projektus, kelia mažiau triukšmo ir lengviau priima pastabas, o įsikūrusieji centre, matyt, jaučiasi esantys išskirtiniai", - stebėjosi K. Vintilaitė.

Specialistai jau spėjo apžiūrėti nemažą dalį uostamiesčio teritorijos. Artimiausiu metu ketinama atkreipti dėmesį į tikėtinai problematišką atkarpą - Šilutės plentą. Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai jau dabar pastebi itin gausų reklaminių iškabų skaičių šioje dalyje, todėl tikėtina, jog pasitaikys ir nemaža dalis nelegalios reklamos atvejų.

"Nepaisant visko, situacija mieste gerėja. Belieka laukti tos dienos, kai bent jau didžioji dalis reklamų mieste bus legalios ir tvarkingos", - sakė K. Vintilaitė.

Be to, jos teigimu, pastebimai taisosi situacija ir dėl lietuviškų užrašų. Rengiant patikrinimus fiksuojamos ne tik galimai nelegalios reklamos, bet ir žiūrima, kaip iškabos atitinka valstybinės kalbos reikalavimus.

Dar pernai skyriaus specialistai stebėjosi, jog lietuviškų užrašų trūksta bemaž visoje centrinėje uostamiesčio dalyje. Šiuo metu, pasak K. Vintilaitės, jau daugelyje vietų ant iškabų galima rasti ir lietuvišką užrašą, jog tai kavinė, baras, klubas ar kita įstaiga.

"Tiesa, ir šioje vietoje tenka apgailestauti, jog lietuviški užrašai dažniausiai rašomi smulkiu šriftu kur nors kamputyje", - pastebėjo valdininkė.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder