Nemirsetoje prie jūros bus statomas  kempingas

Nemirsetoje prie jūros bus statomas kempingas

Palangos teritorijoje, Nemirsetoje, neilgai trukus išdygsiantis kempingas gamtą mėgstantiems pramogautojams pasiūlys aukšto lygio paslaugas bei poilsiui puikią aplinką. Jau baigtas rengti techninis projektas, tad modernus, ES standartus atitinkantis pajūrio kempingas autopriekaboms bei karavanams atvykstantiems svečiams vartus atkels kitąmet, praneša Palangos miesto savivaldybė.

Pirmam projektui etapui, kuris bus įgyvendinamas Europos Sąjungos lėšomis, numatyta 4 mln. litų.

Pasak Palangos savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjo Svajūno Bradūno, tokio lygio, koks numatomas Nemirsetoje, kempingų mūsų šalies pajūryje nėra. Jame vietiniai ir užsienio turistai galės gauti ne tik apgyvendinimo, bet ir maitinimo, laisvalaikio organizavimo, aktyvaus poilsio ir kitas paslaugas. Tai bus svarbus objektas, padedantis plėtoti ekonominės klasės apgyvendinimo infrastruktūrą Palangoje bei sukuriantis palankesnes sąlygas aktyviam poilsiui ir skatinantis atvykstamąjį bei vietinį turizmą.

Projektuojant Pajūrio regioninio parko apsuptyje įsikursiančio kempingo erdves siekta sukurti jaukią aplinką, tapsiančią puikia vieta ne tik bendrauti ar ilsėtis su šeima bei draugais, bet ir rengti sporto užsiėmimus, posėdžius, seminarus. „Pajūrio regioninio parko užduotis – išsaugoti čia esančias vertybes bei pritaikyti teritoriją lankytojams. Nemirsetoje planuojamas kempingas, įkurtas su minimalia invazija į gamtą bei padėsiantis reguliuoti turistų srautus, atliks šią funkciją“, - sakė Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius.

Teritorijoje esantys keliai ir priėjimai bus išgrįsti betoninėmis korinėmis trinkelėmis, o palapinių su automobilių stovėjimo vietose žaliuos žolė. Taip siekiama, kad gamtos pasiilgę poilsiautojai matytų kuo mažiau asfalto ar betono dangos, ir pasijustų esantys miške.

Visa kempingo teritorija bus suskirstyta į tris dalis: kemperių, palapinių ir poilsio namelių aikšteles. Pirmosioms dviem dalims suprojektuotas atskiras maisto gaminimo pastatas, kuriame poilsiautojai ras visą reikiamą įrangą bei virtuvės reikmenis, individualiam naudojimui pritaikytus šaldytuvus, atitinkančius kempingo svečių poreikius. Čia taip pat bus įrengta savitarnos skalbykla. Iš terasos, skirtos pavalgyti, atsivers žalieji Pajūrio regioninio parko plotai, matyti jūra.

Poilsio nameliai pasižymės tradicine 20 amžiaus pradžios architektūrine stilistika – etnografiniam regionui būdingomis šviesaus molio spalvos sienomis bei šlaitiniais deginto molio čerpių stogais. Visuose bus įrengtos virtuvės bei higienos įranga, televizoriai.

„Renkantis architektūrinę stilistiką, siekėme išlaikyti mažosios Lietuvos regionui būdingos dvaro sodybos stilių. Istorinę tiesą atstatyti nesiekta, tačiau vizualinis vaizdas – pastatų tūris, išdėstymas, medžiagos – išlaikytos“, - sakė S. Bradūnas.

Iš viso kempinge planuojama įrengti bendrojo naudojimo pastatą, skirtą svečiams priimti bei registruoti, daiktams saugoti, 2 maisto gaminimo patalpas, 12 poilsio namelių, taip pat – 58 vietas autopriekaboms bei karavanams, 59 vietas palapinėms su automobilių vietomis. Priešais bendrojo naudojimo pastatą numatyta aikštelė, skirta rengti kultūrinius renginius.

Svečių patogumui visa kempingo teritorija bus apšviesta, čia atsiras mažoji architektūra, pavėsines su židiniu, krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso, vaikų žaidimų aikštelės. Mažiesiems skirtoje teritorijoje vyraus jūros tematikos motyvai.

Kempinge bus įrengtos ir sanitarinės higieninės patalpos su atskirai vyrams ir moterims skirtais tualetais, dušais. Kempingui Nemirsetoje statyti skirtas Klaipėdos pl. esantis 4,6 ha ploto sklypas, supamas valstybinio miško. Pro pušų properšas matyti jūra, iki kurios eiti – vos keli šimtai metrų.

Poilsiautojus turėtų sudominti ne tik paplūdimys – netoliese yra senoji laivų gelbėjimo stotis (XIX a. pabaiga), poilsiavietė, paplūdimys, apžvalgos aikštelė. Išskirtinumo kraštovaizdžiui suteikia moreninis kyšulys į jūrą bei į pietus nuo Nemirsetos esantis Pajūrio regioninis parkas, Nemirsetos kraštovaizdžio draustinis.

„Aukšto lygio kempingo Palangai labai trūko – daugelį metų neturėjome ką pasiūlyti iš Lietuvos ir užsienio atvykstantiems mūsų svečiams, mėgstantiems atostogauti gamtoje. Įgyvendinus šį projektą, Palangos turizmo infrastruktūra kilstelės į aukštesnį lygį. Man ypač malonu, kad Nemirsetos kempingo pastatai pasižymės išskirtine, prie gamtos priderinta architektūra, o čia apsistoję poilsiautojai galės gėrėtis ne tik kempingą supančia gamta, bet ir girdėti jūros ošimą“, - sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder