Palanga neapsisprendė, ar apmokestinti įvažiavimą

Palanga neapsisprendė, ar apmokestinti įvažiavimą

Palangos miesto savivaldybėje parengti nuostatai dėl įvažiavimo į kurortą apmokestinimo laukia Vyriausybės atstovo įvertinimo.

Tikimasi gauti išaiškinimą, ar tokią rinkliavą įvesti galima bei ar būtų galimybė taikyti drausminę atsakomybę į Palangą įvažiavusiems, tačiau rinkliavos nesumokėjusiems vairuotojams.

"Kol šio išaiškinimo nebus, jokių priemonių dėl įvažiavimo į kurortą apmokestinimo tikrai nebus imtasi. Tad žiniasklaidoje viešai pasirodę teiginiai, neva jau šią vasarą įvažiavimas į Palangą bus apmokestintas, nėra teisingi. Juo labiau kad minėtuose nuostatuose siūloma naująją rinkliavą taikyti ne nuo 2013 m., o nuo 2014 m. kurortinio sezono", - pabrėžė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Šiuo metu atostogaujantieji Palangoje moka vadinamąjį pagalvės mokestį - po vieną litą už nakvynę kurorto apgyvendinimo įstaigose ar privačiame sektoriuje.

Praėjusiais metais mero Š. Vaitkaus potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė, kuriai pavesta išanalizuoti situaciją bei galimybes apmokestinti įvažiavimą į kurortą.

Tikimasi, jog tokios priemonės padėtų sumažinti automobilių srautus miesto centre.

Specialistai savo darbą jau baigė - nuostatai dėl nuo 2014 m. gegužės 15 d. taikytinos vietinės rinkliavos už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra parengti. Tačiau tolesni sprendimai dėl įvažiavimo į Palangą apmokestinimo bus priimami tik gavus Vyriausybės atstovo įvertinimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder