Palangoje - Gintarinės grundalinės

Palangoje - Gintarinės grundalinės

Nuo ankstyvo ryto ant Palangos tilto traukė žvejai, mat juos pakvietusi Palanga švenčia šventę, kurios metu kurorte nestigo nei Lietuvos auksu vadinamo gintaro, nei savo išvaizda bei pavadinimu intriguojančių žuvų grundalų.

Nuo paryčių ant Palangos tilto trypčiojo žvejai - iš visos Lietuvos suvažiavę vyrai, moterys ir vaikai nespėjo sukti valo, mat grundalų tiek daug, jog kimba net be masalo. Visgi šįsyk žvejai taip drąsiai nesielgė, mat varžėsi grundalų gaudymo varžybose. Patys žvejai ir šventės organizatoriai juokėsi, jog panašu, kad laimikį reiks ne sverti, o skaičiuoti kibirais, mat žuvies tiek daug.

Visgi grundalų gaudymas tebuvo šventės paįvairinimas, kadangi šis savaitgalis Palangoje - gintarinis.

Vidurdienį J. Basanavičiaus gatvės pradžioje su žirgu kinkyta karieta pasirodė jūrų dievas Bangputys bei visus pakvietė į Gintarinio savaitgalio linksmybes. Važiuodamas J. Basanavičiaus gatve jis kaip ir kasmet rieškučiomis žarstė gintarą bei kvietė rinktis prie jūros tilto, kur prasidėjo tikras gintaro lietus.

Iš viso paplūdimyje ties jūros tiltu buvo išbarstyta apie 70 kilogramų smulkaus gintaro, kurį šventės svečiams dovanojo Palangos miesto savivaldybė, Palangos viešbučių ir restoranų asociacija bei Palangos gintaro meistrų gildija. Be to, popiet prie jūros tilto vyko tradicinis gintaro rinkimo čempionatas, kuriame dalyvauti buvo pakviesta 10 dalyvių. Nors čempionatas vyksta 5-ąjį kartą, šiemet garbingą pirmąją vietą jau trečią kartą pelnė Gintaras, kuris į Palangos šventę atskrido net iš Švedijos.

Beje, J. Basanavičiaus alėjoje iki pat sekmadienio šurmuliuos tautodailininkų bei gintaro apdirbimo meistrų kermošius, sklis šioje pėsčiųjų alėjoje ir kepamų, verdamų bei rūkomų grundalų kvapas – Stintų ordino riteriai visiems norintiems pristatys šios žuvies gaminimo galimybes bei kvies paskanauti patiekalų iš grundalų.

Gintarinio savaitgalio renginius praturtino ir gražiausio papuošalo rinkimai, o gintariukais klientus pažadėjo apdovanoti daugelio Palangos kavinių, restoranų ir viešbučių vadovai.

Gintarinis savaitgalis bei Grundalinės Palangoje – įžanga į jau netrukus, gegužės 26-28 dienomis, vyksiančią Kurorto šventę „Myliu Palangą 2017“, kurios metu mieste nestigs net tik pramogų, bet ir sportinių renginių bei itin aukšto lygio pučiamųjų muzikos koncertų – paskutinį pavasario savaitgalį į Palangą pakvies ne tik Kurorto šventės, bet ir festivalio „Sportas visiems“ bei pučiamųjų muzikos festivalio „Amber Wind“ renginiai. Kaip ir kasmet, miesto centre šurmuliuos kermošius „Palangos Juzė“, mažųjų pramogautojų lauks žaismingos atrakcijos Palangos pasakų parke, vyks ir daugiau įdomių renginių. Šventę vainikuos įspūdingas fejerverkas nuo jūros tilto.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder