Palangos poilsiautojai aiškinosi, kaip atostogauti saugiai

Palangos poilsiautojai aiškinosi, kaip atostogauti saugiai

Beveik 6 tūkst. Palangos poilsiautojų šeštadienį praleido „Žaliose ir saugiose europiečių atostogose“. Per renginį dalyviai artimiau susipažino su kasdienį saugumą užtikrinančių tarnybų veikla, kartu su sveikatingumo motyvuotoja Vlada Musvydaite ėjo į pėsčiųjų žygį, gamino saugias kosmetikos priemones, klausėsi keliautojų Vytaro Radzevičiaus ir Martyno Starkaus nuotykių, o vakare – „Lemon Joy“ koncerto.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad tiek daug poilsiautojų savo atostogų dalį pasirinko praleisti kartu su mumis. Tai išties parodo, koks mums visiems svarbus saugumas, apie kurį dažniausiai net nesusimąstome ir priimame kaip duotybę.

Nors saugumas – nematomas ir neapčiuopiamas jausmas, Palangoje galėjome bent akies krašteliu pamatyti, kaip jis atsiranda.

Tai kasdienių herojų nekasdieniškas darbas: sienų apsauga, gaisrų gesinimas, pirmoji pagalba, maisto ir kitų produktų sauga. Juk saugumas yra prigimtinis poreikis, leidžiantis mums pasijusti laisviems.

Laisviems gyventi, keliauti ir atostogauti“, – sako Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Net virš 300 poilsiautojų kartu su vaikų vežimėliais ir augintiniais Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamą saugių atostogų renginį pradėjo pėsčiųjų žygiu.

Jo trasą specialiai Palangos kurortui parinko programėlės „walk15“ komanda ir V. Musvydaitė, kad būtų galima aplankyti įdomiausias miesto vietas.

8 kilometrus Palangoje nuėję žygeiviai ne tik grožėjosi vaizdais. Žygio metu jie mokėsi suteikti pirmąją pagalbą skęstančiajam, išgirdo apie Mėlynosios vėliavos programos išskirtinumą, sužinojo, kaip apsisaugoti nuo šilumos ar saulės smūgio. Žygį įveikę dalyviai buvo apdovanoti medaliais.

Renginyje netrūko edukacinių ir pramoginių veiklų. Mažieji išbandė iš antrinių žaliavų pagamintus stalo žaidimus, Lietuvos kariuomenės pristatytą interaktyvią priekabą, kurioje buvo rodomi reprezentaciniai filmai, virtualios realybės pramogas, taip pat dalyvavo viktorinose.

Vyresnieji turėjo galimybę drauge su aplinkosaugine iniciatyva „Kita forma“ patys pasigaminti saugių ir aplinkai nekenksmingų kūno priežiūros priemonių, o iš kosmetikos gamybos bendrovės „BIOK laboratorija“ atstovų sužinojo apie grožio pramonės mitus.

Poilsiautojai noriai bendravo su Lietuvos kariuomenės, Greitosios medicinos pagalbos stoties, Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ ir kitų saugumą užtikrinančių tarnybų atstovais, susipažino su jų kasdiene veikla.

Vis dėlto bene daugiausia dėmesio sulaukė ir susirinkusiųjų numylėtiniu tapo Eko – Valstybės sienos apsaugos tarnybos Palangos pasienio užkardos tarnybinis šuo.

Vakarėjant poilsiautojai rinkosi prie scenos pasiklausyti žinomų Lietuvos keliautojų Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus pasakojimų apie kelionių nuotykius ir skirtumus keliaujant Europos Sąjungoje ir už jos ribų.

Vienuoliktus metus iš eilės Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamas Žaliąsias europiečių atostogas užbaigė grupės „Lemon Joy“ koncertas. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder