Peticiją dėl Šyšos teršimo jau pasirašė beveik 1000 gyventojų

Peticiją dėl Šyšos teršimo jau pasirašė beveik 1000 gyventojų

Šilutės miestelėnų iniciatyvinės grupės Šyšai ginti parengtai peticijai su reikalavimu  uždrausti bioetanolio įmonei “Biofuture” naudoti upės vandenį savo gamybos įrenginiams aušinti, kad būtų išvengta naujų ekologinių nelaimių, jau pritarė bemaž 1000 vietos gyventojų ir krašto svečių – tiek parašų iniciatyvinės grupės nariai surinko vos per dvi šio savaitgalio dienas.

Pasak šios iniciatyvinės grupės nario, verlininko Rimanto Jaruškevičiaus, visai abejingų Šyšos upės nuodijimui gamybiniais teršalais žmonių jam beveik neteko sutikti. “Iš visų mano pakalbintų žmonių gal tik koks vienas procentas į mūsų iniciatyvą numojo ranka,” – sakė R. Jaruškevičius, kuris vienas pririnko daugiau kaip 700 peticijai pritariančių gyventojų parašų.

Ruošti peticiją iniciatyvinė grupė nusprendė rugsėjo 24 d. prie AB “Biofuture” vartų surengtos protesto akcijos – piketo metu.

Pirmadienio popietę iniciatyvinės grupės Šyšai ginti nariai rinkosi aptarti tolimesnės veiklos.

Taigi, gyventojų parašai bus renkami dar visą šią savaitę, suplanuotas ir susitikimas su AB “Biofuture” kompleksinį patikrinimą vykdančiais Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnais.

Visą peticijos tekstą iciatyvinė grupė ketina viešai paskelbti spaudos konferencijoje kitos  savaitės pradžioje.

Po to peticija ir jos kopijos su gyventojų parašais bus išsiųstos prezidentei, Seimo pirmininkei, Vyriausybės vadovui, aplinkos ministrui, taip pat ir į kitas valstybines institucijas.

Peticijai pritariančių gyventojų parašus šią savaitę rinks iniciatyvinės grupės Šyšai ginti nariai, pasirašyti ją galima ir Šilutės maisto halėje, prie tam skirto stalo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder