Pinigų saugykla niekam nereikalinga

Pinigų saugykla niekam nereikalinga

Uostamiestyje, Naujojoje Uosto gatvėje, esantis Lietuvos bankui (LB) priklausęs pastatas, kuriame įrengta aviacijos smūgius galinti atlaikyti pinigų saugykla, niekam nereikalinga. Valstybės turto fondui (VTF) pirmajame aukcione objekto parduoti nepavyko, nes nebuvo nė vieno pirkėjo.

Šią savaitę įvykęs aukcionas nesudomino nė vieno potencialaus pirkėjo. Objekto pradinė kaina buvo 4,99 mln. litų.

VTF Privatizavimo skyriaus specialistė Vitalija Slivinskienė negalėjo pasakyti, kada įvyks antrosios pastato pardavimo varžytinės.

"Gegužės pabaigoje rinksis privatizavimo komisija ir spręs, kada nustatyti kito aukciono datą. Negaliu pasakyti, ar kaina bus mažinama. Nes tai niekur nereglamentuota. Gali būti ir atvirkščiai - kaina gali būti nustatyta ir didesnė", - "Vakarų ekspresui" sakė V. Slivinskienė.

LB Klaipėdos skyrius buvo pastatytas 1999 m., šiam projektui įgyvendinti buvo išleisti 26 mln. litų. Tuo metu tai buvo moderniausia saugykla Baltijos šalyse. Į ją buvo planuota atgabenti eurus, jei Lietuvai būtų pavykę įsivesti šią valiutą. Todėl sprendimas pastatą parduoti už penkis kartus mažesnę sumą kelia nuostabą. Vien likutinė pastato su saugykla vertė siekia 18,7 mln. litų.

LB valdybos sprendimas uždaryti Klaipėdos skyrių su pinigų saugykla uostamiestyje sukėlė tam tikrą nerimą. Verslininkai pagrįstai būgštavo dėl išaugsiančių inkasavimo kaštų. Tą patvirtino ir inkasavimo paslaugas teikiančios bendrovės, kurioms teko įsigyti naujų automobilių.

Savo ruožtu LB valdyba aiškino, kad Klaipėdos skyrius uždarytas dėl ekonominio nerentabilumo. Esą bendros išlaidos kasmet sudarydavo beveik 4 mln. Lt. Iš 44 skyriaus darbuotojų tik 11 darbuotojų atlikdavo pinigų tvarkymo darbus. Kiti trys ketvirtadaliai vykdė administravimo, apsaugos ir ūkio funkcijas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder