Pirmadienį - nauji transporto maršrutai

Pirmadienį - nauji transporto maršrutai

Nepaisant to, kad iki galo nepavyko užbaigti vieno konkurso, uostamiesčio transportininkai tikina, jog pirmadienį bus atidaryti visi nauji aštuoni maršrutai, kuriais važiuojant galios visos lengvatos ir didžiųjų autobusų bilietai. Tiesa, keleivių prašoma būti atlaidžių, nes juos aptarnausiantys vairuotojai neturės patirties vežti keleivius reguliariaisiais maršrutais.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) pasirašė sutartis ir gavo jos įvykdymo garantijas su dviem vežėjais - V. Mėlinavičiaus įmone (iki šiol aptarnaujančia 11-ąjį "mikriukų" maršrutą) ir UAB "Dešimtas maršrutas", sudariusia jungtinės veiklos sutartį su UAB "Vežesta". Jų mašinose ketvirtadienį buvo pradėti montuoti elektroniniai ir įprastiniai komposteriai, kita bendrajam bilietui būtina įranga. O vakar vairuotojai jau buvo apmokomi ja naudotis - važiavo būsimaisiais maršrutais ir t.t.

V. Mėlinavičiaus įmonė veš keleivius pietinei miesto daliai skirtais trim naujais maršrutais - 2B (Jūrininkų prospektas - Debreceno g. - Vingio g.), 11A (BIG - Šernai) ir 20 (Smeltės kvartalas - Taikos pr. - Minijos g. - Smeltės kvartalas). UAB "Dešimtas maršrutas" ir UAB "Vežesta" aptarnaus 2A (Sportininkų - Debreceno gatvės per Taikos prospektą), 14A (Senasis turgus - Tilžės turgus) ir 21-ąjį ("Akropolis"-"Ermitažas") maršrutus.

Pasak KKT vadovo Gintaro Neniškio, vakar vėl buvo paskelbta preliminari konkurso aptarnauti šiaurinėje miesto dalyje sukurtus du maršrutus - 7 (Klaipėdos universitetinė ligoninė - Mazūriškės) ir 15A (Kalotė - Dubysos gatvė) dalyvių eilė. Iš pradžių bendrovių "Audresta" ir "Raimerta" pateiktą pasiūlymą teko atmesti, nes manyta, kad antroji neatitiko reikalavimo, jog paskutiniuosius metus įmonės veikla turėtų teigiamą balansą.

"Šie dalyviai pateikė pagrįstą pretenziją ir įrodė, kad visgi atitinka kvalifikacinius reikalavimus. Tačiau pradėjus analizuoti jų pasiūlymą daugelis parametrų rodė, kad jų siūloma kaina yra nepagrįstai maža. Buvo net kelis kartus paprašyta pateikti papildomus dokumentus. Juos gavus, vieni prieštaravo kitiems arba kėlė dar daugiau klausimų. Išanalizavus rinką buvo priimtas sprendimas siūlomą kainą pripažinti nepagrįstai maža ir pirma šio konkurso eilėje vėl paskelbti bendrovę "Autoklasrida", - sakė G. Neniškis.

Anot jo, pagal numatytas procedūras konkurso dalyviai vėl gali teikti pretenzijas, o jas išnagrinėjus - teikti skundus teismui. Todėl jau visiškai aišku, kad minėtuosius du maršrutus reikės laikinai pavesti aptarnauti kuriam nors kitam rinkos dalyviui.

"Bet kokiu atveju nei Mazūriškės, nei Kalotė nuo rugsėjo 3-iosios neliks be susisiekimo. Tiesa, tiek šiais, tiek kitais naujaisiais maršrutais važiuosiančių keleivių prašome ypač pirmosiomis dienomis būti kantrių, nes labiausiai neramu dėl vairuotojų, kurie neturi patirties, kaip reikia dirbti veikiant bendrojo bilieto sistemai - laikytis grafikų, stoti tik stotelėse ir kita", - sakė G. Neniškis.

Skaitytojų patogumui naujųjų maršrutų trasas skelbia ir dienraštis "Vakarų ekspresas". Beje, KKT interneto puslapyje www.klaipedatransport.lt galima rasti visus grafikus. Jie savaitgalį bus iškabinti stotelėse esančiuose įprastuose informaciniuose cilindruose.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder