Po vėtros - 3 sužeisti, 12 000 be elektros

Po vėtros - 3 sužeisti, 12 000 be elektros

Antradienį medikai pranešė, jog nuo krentančių medžių nukentėjo trys žmonės, tarp jų - vienas vaikas.

Vėtros nusiaubtuose Lietuvos regionuose elektros antradienio rytą  dar neturėjo apie 12 tūkst. skirstomųjų tinklų bendrovės „Lesto“ klientų.

„Daugiausiai gedimų yra Vilniaus regione, kur elektra netiekiama 4 tūkst. vartotojų, taip pat Klaipėdos ir Kauno regionuose, kuriuose elektros neturi maždaug po 3 tūkst. vartotojų“, – BNS sakė „Lesto“ dispečerinio centro Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Pirmadienį vakare, po 19 val. uostamiestyje siautė hidrometeorologų pranašauta vėtra.

Iš aptemusio dangaus pylė stipri liūtis, žaibavo ir griaudėjo tranki perkūnija, sutriko kai kurių operatorių mobilusis ryšys.

Sulaukta bent dviejų pranešimų apie ant automobilių virtusius medžius, Audros gatvėje bei prie S. Dacho mokyklos lapuočiai griuvo ant mašinų, kuriose buvo žmonių, pirminiais duomenimis, yra sužeistųjų.

Mogiliovo gatvėje nukrito betoninė balkono pertvara, laimei aukų išvengta. Apsemtos senamiesčio gatvės, miestas atrodo kaip po potvynio. Sodo bendrijose nutrūkęs elektros tiekimas, apgadinti ir biotualetai.

Žmonės praneša apie sudraskytus skalbinius, apsemtus butus, Melnragėje medžiai taip pat užvirto ant automobilių. Kol kas specialiosios tarnybos praneša, jog medžiai užvirto bent ant penkių automobilių.

Audra per Palangą ir Šventąją nuslinko Latvijos link. Sinoptkai pranešė, kad užfiksuotas 32 m/s greitis, o uosto akvatorijoje - 38 m/s. 

"Škvalo laukėme, tačiau iš anksto nuspėti vėjo greitį ir konkrečią audros vietą labai sunku", - teigė budintis sinoptikas Audrius Balbierius.

Per pusvalandį Klaipėdoje iškrito neįprastai daug kritulių - apie 48 milimetrus. 

Nuo 19 val. 30 min. Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis sulaukė 14 iškvietimų. Medikai vyko į Girulių kempingą, kur nuvirtęs medis prispaudė automobilį ir sužeidė jo viduje sėdėjusį žmogų.

Pranešama, kad Kuršių mariose audra užklupo jachtas, buvo baiminamasi dėl 4-5 jachtų, kurios dalyvavo regatoje, viena jachta plukdė turistus. Pranešama, kad vienos iš jachtų stiebas neatlaikė ir lūžo.

Sunku buvo išvažiuoti ir iš apsemtos Šilutės, vėtra vartė medžius ir Kretingoje, Darbėnuose.

Nors 20 val. 30 min. vėjas nurimo, lietus liovėsi, vis dar gaunama informacijos apie sužeistus žmones, ugniagesių telefonas netyla nuo pranešimų apie išverstus ar nulaužtus medžius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM Civilinės saugos valdyba ryte perspėjo, kad rugpjūčio 6-os vakare vietomis kils škvalas, vėjo greitis sieks 17–22 m/s.

 

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder