"Poilsio parko" dokumentai - visuomenei

"Poilsio parko" dokumentai - visuomenei

Miesto valdžios palaimintą bendrovės "Poilsio parkas" likvidacijos procesą visuomenininkai bando stabdyti teismo keliu. Tačiau Klaipėdos apygardos administracinis teismas vakar patenkino jų prašymą tik iš dalies.

Visuomeninis judėjimas "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" prašė teismo panaikinti valdininkų sprendimą neįtraukti jų į darbo grupę, kurioje buvo renkamas UAB "Poilsio parkas" valdymo modelis. Visuomenininkai teismui taip pat skundėsi, jog negavo prašytų dokumentų, susijusių su bendrovės finansais, kopijų.

Judėjimas šiuos prašymus liepos pradžioje pateikė ir miesto merui bei savivaldybės administracijai, tačiau to pačio mėnesio pabaigoje gavo neigiamą atsakymą. Jis buvo motyvuojamas tuo, kad asociacija nėra viešojo administravimo įgaliojimus turinti institucija.

Darbo grupė vėliau apsisprendė, jog "Poilsio parką" geriausiai likviduoti. Šiai minčiai pritarė ir rugsėjo 22-ąją posėdžiavusi miesto Taryba.

"Deja, teismas mūsų prašymą patenkino tik iš dalies - jis įpareigojo savivaldybę pateikti mums UAB "Poilsio parkas" finansinių dokumentų kopijas. Tačiau atmetė prašymą, kad būtų formuojama nauja darbo grupė, į kurią būtų įtraukti ir visuomeninkai. Taip atsitiko todėl, kad teismas suplakė į vieną vietą du skirtingus dalykus. Kadangi aš svečio teisėmis dalyvavau viename komitete, kai buvo sprendžiamas UAB "Poilsio parkas" likvidavimo klausimas ir pasisakiau iš tribūnos per miesto Tarybos posėdį, bandoma teigti esą aš turėjau galimybę pasisakyti šia tema. Tačiau juk mes nedalyvavome, kai buvo svarstomas valdymo modelis", - po teismo pasakojo judėjimo vadovė Jolanta Norkienė.

Moteris tikino, kad judėjimas gavęs dokumentų kopijas jas būtinai paviešins ir esą tuomet paaiškės, kad UAB "Poilsio parkas" joks bankrotas negrėsė.

"Be to, šiuo sprendimu teismas parodė, kad savivaldybės administracija savivaliauja, susigalvoja savo taisykles ir elgiasi arogantiškai, nes atsisako visuomenės atstovams parodyti prašomus dokumentus", - tvirtino J. Norkienė

Moteris sakė neprarandanti vilties, kad visuomenininkai dar galės dalyvauti darbo grupėje sprendžiant poilsio parko valdymo modelį ir žadėjo teismo sprendimą apskųsti.

Realūs bendrovės "Poilsio parkas" likvidacijos proceso veiksmai gali būti pradėti kitais metais, kai biudžete bus skirta lėšų Tarybos sprendimo įgyvendinimui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder