Premjero pažadas: Klaipėdos baseino statyba - prioritetinė

Premjero pažadas: Klaipėdos baseino statyba - prioritetinė

Penktadienį Vilniuje su LR Vyriausybės pirmininku Algirdu Butkevičiumi susitikę Klaipėdos miesto vadovai buvo patikinti, jog valstybės institucijos vykdys visus finansinius įsipareigojimus uostamiestyje įgyvendinant 50 m ilgio baseino su sveikatingumo centru projektą. Lėšos baseino projektavimui bus skirtos jau šiemet.

Po pokalbio su šalies premjeru A. Butkevičiumi Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas buvo nusiteikęs optimistiškai. „Vyriausybės vadovas mums patvirtino, jog valstybės institucijos vykdys visus finansinius įsipareigojimus, kad iki 2016-ųjų metų pabaigos Klaipėdoje būtų pastatytas tarptautinius standartus atitinkantis baseinas. Numatyta statybos darbų pabaiga, anot premjero, negali būti keičiama“,- sakė Klaipėdos meras. Susitikimas su Vyriausybės vadovu ir tvirtas jo žodis, anot Vytauto Grubliausko, išsklaidė nuogąstavimus, jog po Seimo rinkimų bei Vyriausybės kabineto pasikeitimo uostamiesčio baseino statybos projekto įgyvendinimo terminai bei valstybės įsipareigojimai dėl lėšų skyrimo gali būti koreguojami.

Priminsime, jog Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir Vidaus reikalų ministerija sutartį dėl baseino statybos uostamiestyje finansavimo pasirašė praėjusių metų gruodžio 10-ąją. Valstybei reikšmingu pripažinto objekto statybos darbų vertė – 39,5 mln. Lt. Suplanuota, jog didžioji dalis kaštų – 30 mln. Lt – bus finansuojami ES fondų lėšomis, 4,2 mln. skirs Kūno kultūros ir sporto departamentas, 3,8 mln. – uostamiesčio Savivaldybė. Įgyvendinant projektą planuojama pritraukti ir iki 1,5 mln. privačių investuotojų lėšų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija teigia esanti pasiruošusi pradėti baseino projektavimo darbus. Šiemet tam iš valstybės ir Savivaldybės biudžetų numatyta skirti 300 tūkst. Lt. Kitąmet jau turi būti parengtas techninis projektas ir prasidėti statybos darbai.

Klaipėdos miesto mero teigimu, šiandienos susitikime Vyriausybės vadovui buvo pateikta išsami informacija apie numatomą projekto įgyvendinimo eigą, net galimus būsimojo baseino valdymo modelius. „Malonu buvo išgirsti, jog Savivaldybės administracijos specialistų darbas buvo įvertintas teigiamai. Nors pastaruoju metu Lietuvoje skamba daug pareiškimų apie ketinimus statyti modernius baseinus, premjeras įvertino, jog Klaipėdos įdirbis šiuo klausimu yra didžiausias. Baseino uostamiestyje statyba lieka prioritetine, net jeigu ir kiti miestai imsis baseinų statybų“,- po pokalbio su premjeru teigė Vytautas Grubliauskas.

Olimpinius reikalavimus atitinkantis 50 m ilgio plaukimo baseino ir sveikatingumo centro kompleksas bus statomas Dubysos gatvėje, šalia „Švyturio“ arenos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder