Pristatytas Klaipėdos miesto strateginis plėtros planas

Pristatytas Klaipėdos miesto strateginis plėtros planas

Naujas baseinas, kelios rekonstruotos gatvės, pastatytas naujas tiltas ir sutvarkyti keli parkai. Tokie uždaviniai numatyti Klaipėdos miesto strateginiame plėtros plane iki 2020 metų.

Visuomenei pristatytame plane deklaruojama, kad Klaipėda per šešerius metus taps "tvariu ir klestinčiu jūriniu miestu, sparčiausiai Lietuvoje besiplėtojančiu kultūros ir ekonominiu centru, kuriame gyvena sveika ir atsakinga bendruomenė".

Pasak planą pristačiusios Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėjos Indrės Butenienės,gyventojų skaičiaus didėjimas ir jų gerovė yra vienas svarbiausių veiksnių, leisiančių pasiekti užsibrėžtus tikslus.

"Norėtųsi, kad per numatytąjį laiką gyventojų skaičius, jų gyvenimo trukmė bei gaunamas vidutinis darbo užmokestis tik didėtų", - sakė I. Butenienė.

Plėtojant socialinę infrastruktūrą iki 2020-ųjų turėtų būti pastatytas socialinių paslaugų centras šiaurinėje miesto dalyje greta Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios. Taip pat turėtų būti išplėtota Klaipėdos universiteto infrastruktūra, rekonstruotas Jaunimo centro pastatas, pastatytas baseinas su 50 metrų ilgio plaukimo takeliu, rekonstruotas futbolo mokyklos ir baseino pastatas ir irklavimo bazė, pertvarkytas ir universalioms reikmėms pritaikytas dviračių trekas.

Per 6 metus turėtų būti rengtas centrinio įvažiavimo į Klaipėdą kelias. Šis projektas kitaip vadinamas Baltijos prospekto rekonstrukcija. Taip pat sutvarkyta ir praplatinta į Girulius vedanti Pamario gatvė, o Statybininkų prospektas turėtų būti pratęstas ir sujungtas su Laisvąja ekonomine zona. Be to, turėtų būti nutiesta nauja Bastionų gatvė ir pastatytas naujas tiltas, nutiestas pietinis aplinkkelis, o Labrenciškės sujungtos su Melnrage nauja gatve.

Iki 2020 metų planuojama užbaigti Kultūros fabriko rekonstrukciją, pertvarkyti buvusią spirito varyklą Šaulių gatvėje bei sutvarkyti kelis parkus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder