Rudenėjanti Palanga puošiasi naujais gėlynais

Rudenėjanti Palanga puošiasi naujais gėlynais

Palangos komunalininkai naujus želdynus įrenginėja net pasibaigus vasarai – daugiametis gėlynas įrengtas Klaipėdos plento ir Vanagupės gatvės sankryžoje, šiandien pradėtas tvarkyti dar vienas – Vytauto g. ir Vanagupės g. sankirtoje.

Pasak "Palangos komunalinio ūkio" direktoriaus Konstantino Skieraus, iš viso iki spalio vidurio planuojama įrengti keturis naujus gėlynus – be jau minėtų, žiedais pasipuoš Meilės alėjos ir Kęstučio g. sankirta bei žemės plotas prie naujųjų kapinių.

"Tai bus pusiau alpinariumai, papuošti ne tik gėlėmis, bet ir akmenimis. Kiekvienas iš gėlynų užims apie 70 ar 80 kvadratinių metrų plotą, o bendras daugiamečių gėlynų plotas mieste sieks apie 1 hektarą", - kalbėjo K. Skierus.

Trečiadienį iš Ukmergės į Palangą bus atvežta 3 tūkst. našlaičių.

"Palangoje yra daug vejų, medžių, tačiau be gėlynų mieste trūktų spalvų. Žiedai kurortui suteikia jaukumo, todėl gėlynai atnaujinami tris kartus per metus", - sakė "Palangos komunalinio ūkio" vadovas.

Gėlėms kurorto komunalininkai per metus išleidžia apie 140 tūkst. litų, o apskritai želdinių priežiūrai – 1,1 mln. litų.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder