Ryšių reguliuotojai Klaipėdai siūlo draugauti

Ryšių reguliuotojai Klaipėdai siūlo draugauti

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) Klaipėdai siūlo drauge kurti elektroninę požeminės infrastruktūros duomenų bazę, kuri padėtų ne tik padaryti naujų komunikacijų tinklų tiesimą paprastesnį, bet ir sutaupyti.

Su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku susitikę RRT atstovai pasiūlė pasirašyti ketinimų protokolą ir jo pagrindu rengti bendradarbiavimo sutartį. Uostamiesčio vadovas sumanymą sutiko palankiai, be to, būdamas Lietuvos savivaldybių asociacijos Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas, ketina jį paskleisti plačiau.

RRT specialistų duomenimis, apie 80 proc. komunikacijos tinklų plėtros sąnaudų sudaro žemės kasimo darbai. Šias išlaidas siekiama sumažinti arba protingai paskirstyti.

Tiesiant naujus ryšių kabelius, anksčiau buvo galima išnaudoti vietą esamuose ryšių kabelių kanaluose, tačiau ilgainiui jos lieka vis mažiau.

Todėl šiai galimybei ieškoma alternatyvų. Daugelyje šalių pasitelkiamos esamos vandentiekio, nuotekų šalinimo, šilumos trasos. Esamą infrastruktūrą norima pritaikyti ir Lietuvoje, o tam praverstų tikslūs ir visiems suinteresuotiems subjektams prieinami jos žemėlapiai.

RRT atstovai ketina sukurti patogią prieigą prie tokios duomenų bazės internete, o informaciją jai turėtų pateikti šalies savivaldybės.

"Prireikus tiesti naujus telekomunikacijų tinklus, labai patogu turėti visą informaciją apie esamas požemines komunikacijas. Šalies savivaldybėse ji valdoma skirtingai - vienur yra žemėlapių tik popieriuje, kitur - ir elektroniniu formatu. Pradedame nuo labiausiai pažengusiųjų savivaldybių ir joms siūlome bendradarbiauti toliau", - sakė RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis.

Svečio teigimu, užtikrinus sklandų tokios duomenų bazės funkcionavimą, mieste būtų sudaryta galimybė naudotis geros kokybės interneto ryšio paslaugomis, diegti elektroninės erdvės naujoves, atsirastų daugiau galimybių investuoti į miesto infrastruktūrą, paspirtis rengiant bendruosius ir detaliuosius planus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder