Savivaldybė nepatenkinta gatvių ir kiemų valymu

Savivaldybė nepatenkinta gatvių ir kiemų valymu

Savaitgalį gerokai pasnigus ir vėl atsivėrus žaizdai dėl miesto gatvių ir kiemų valymo, pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje organizuotas skubus pasitarimas. Savivaldybės specialistai ir gatves valančių įmonių bei namų valdų atstovai diskutavo apie iškilusias problemas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, jog jau penktadienį pradėta stebėti, ar kokybiškai atliekami valymo darbai. Šeštadienį ir sekmadienį, I. Šakalienės teigimu, pastebėta, jog gatvės nėra valomos taip, kaip turėtų būti. Nors snigo gausiai ir dažnai, tačiau specialistė gatvėse pasigedo valymo mašinų.

Situacija - tik pakenčiama

Pirmadienį Miesto tvarkymo skyriaus specialistai tiek pietinėje, tiek šiaurinėje miesto dalyje atliko patikrinimą. Pasak jų, situaciją galima būtų pavadinti tik pakenčiama.

"Jei ne pliusinė pirmadienio temperatūra būtumėm turėję daug bėdų. Daugumoje gatvių nuvalyta tik viena ar pusantros juostos, nenuvalyti įsukimai, įvažiavimai, autobusų įvažos", - sakė šiaurinę miesto dalį pirmadienį apžiūrėjus I. Šakalienė.

Šios miesto dalies gatvių valymą prižiūrinčio komunalinės įmonė "Vakarų švara" atstovai pasakojo, jog savaitgalį miesto gatvių valymui metė dideles pajėgas, tačiau sutrukdė itin prasti orai. Esą net septynios mašinos gatves valė kas kelias valandas, tačiau pūga ir vėl pridarydavo bėdos.

Miesto priežiūros poskyrio vedėja Irena Nachčiunova pastebėjo, jog savaitgalį pietinėje miesto dalyje problemiškas buvo Baltijos prospektas bei taip pat atkreipė dėmesį į nenuvalytus įvažiavimus, posūkių teritorijas, autobusų sustojimus ir panašiai.

Už šios miesto dalies valymą atsakingos UAB "Žemkasa" atstovai priekaištus išklausė ir sakė į juos atsižvelgsiantys.

Bendrovės "Klaipėdos želdiniai", atsakingos už šaligatvių valymą, atstovai pasakojo taip pat dirbantys visu pajėgumu. Jiems taip pat nemažai problemų sukėlė tai, jog vos prakasus ant šaligatvių takelius savaitgalį juos kaipmat užpustydavo. Šaligatvių valytojai turėjo priekaištų valantiesiems gatves, mat, pasak jų, pravažiavus valymo automobiliams, nuvalyti šaligatviai vėl užverčiami sniegu.

Trukdo leidimų reikalavimas

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja turėjo priekaištų ir namų valdoms. Pasak jos, šiandieninės apžiūros metu matyti kiemai taip pat buvo labai prastos būklės.

Namų valdų atstovai, atsakingi už kiemų valymą kaip didžiausią problemą įvardino tai, jog norint valyti asfaltbetonio ar žvyruotą dangą, reikia gauti savivaldybės leidimą.

Pasak jų, šaligatvius ir įėjimus savaitgalį darbuotojai valė, tačiau tai įvardijo kaip tuščia darbą, nes viskas tuoj pat buvo užverčiama sniegu. Tačiau kiemų pravažiavimų namų valdų darbuotojai valyti negalėjo, nes savaitgalį savivaldybė neišduoda tam reikalingų leidimų. Leidimai buvo gauti pirmadienio ryte, todėl kiemus valanti technika pradėjo darbuotis tik pirmadienio popietę.

Savivaldybės ir namų valdų atstovai sutarė, jog nuo šiol namų valdoms užteks informuoti apie atliekamus darbus, o jie galės būti protokoluojami vėliau. Tai turėtų palengvinti sudėtingą derinimo procesą ir leistų skubiau pradėti darbus, kada jie yra reikalingi.

Namų valdų atstovai įžvelgė problemą ir apmokėjime už darbus. Anot jų, savivaldybei šiuo metu mokant už nukastą kvadratinį metrą, darbuotojas nemato tikslo tą plotą valyti kelis kartus, nes už tai jam nemokama. Anot atstovų, buvo geriau, kai buvo apmokama už darbo laiką.

I. Šakalienė po šiandieninės apžiūros taip pat įspėjo ir prekybos centrų atstovus. Pasak jos, nuo šiol visi nesusitvarkę savo teritorijos bus griežtai baudžiami. Šiandieninis vizitas gatvėse parodė, jog ne vieno prekybos centro teritorija nesutvarkyta, sulaukta skundų ir iš gyventojų - vienas žmogus susižeidė paslydęs prie įėjimo į vaistinę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder