Šeima nespėjo pasidžiaugti renovuotu namu Skomantuose

Šeima nespėjo pasidžiaugti renovuotu namu Skomantuose

Prieš 4 mėnesius Skomantuose renovuotame name įsikūrusi jauna šeima nespėjo pasidžiaugti gyvenimu savo sukurtame būste. Vasario viduryje jis supleškėjo kartu su naujais baldais, buitine, elektronine technika, drabužiais, vaikų žaislais ir kitu turtu. Ugniagesių teigimu, šiemet tai daugiausia nuostolių gyvenamajame sektoriuje sukėlęs gaisras rajone. Namas buvo draustas.

 Gaisro suniokoto namo šeimininkas Karolis Valančius prisipažino, kad iš pradžių netikėjo, kas atsitiko, kol neįvažiuodavo į savo kiemą Piliakalnio gatvėje, Skomantuose.

Jis su žmona Danguole ir dviem mažamečiais vaikais neteko savo sukurtų namų. „Tai didžiausias išbandymas mūsų gyvenime“, – neslėpė Karolis.

Prieš 4 metus įsigijęs seną medinį namą, porą metų jį remontavo. Atnaujino ir išorę, ir vidų, apstatė naujais baldais, įsigijo buitinės technikos. Jaunai šeimai prireikė paskolos. Jaukiame, gražiame 85 kvadratinių metrų būste šeima gyveno tik 4 mėnesius. Lemtingą vasario 15 d. buvo išvykę – namuose nieko nebuvo.

Vakare rūkstančius dūmus pastebėjo pro šalį važiavę žmonės. Apie gaisrą K. Valančiui pranešė kaimynas.

Atskubėję ugniagesiai pamatė iš stogo ir palėpės besiveržiančius dūmus. „Nuo židinio kamino užsidegė medinės perdengimo konstrukcijos ir ugnis išplito medinėmis pastato dalimis. Sudėtinga buvo gesinti – reikėjo ardyti gipsinę apdailą, kuria buvo uždengtos senos konstrukcijos.

Buvo sulaužyti virtuvės baldai, – dėstė Gargždų PGT vyriausiasis specialistas Arūnas Armalis. – Neseniai renovuotas namas nepataisomai suniokotas. Šiemet rajone tai daugiausia nuostolių gyvenamajame sektoriuje padaręs gaisras.“

Nuo gaisro nukentėjusiai Karolio Valančiaus šeimai galima padėti pervedant į banko sąskaitą LT 677044060007887805, mokėjimo paskyroje nurodyti „dovana“.

Šeima visiems labai dėkoja už jau suteiktą paramą.„Sudegė mūsų medinis namas, o tai, kas liko, teks nugriauti ir ateityje statyti naują. Vėl viską reikės pradėti iš naujo. Niekam to nelinkėčiau, – kalbėjo K. Valančius. – Bet siekiame išlikti optimistai: turiu rankas, darbą. Dabar gyvename tėvų namuose.“ 

Nenuleisti rankų skatina ir aplinkinių atjauta bei parama. Apie savo nelaimę pasidaliję feisbuko paskyroje Valančiai sulaukė baldų, drabužių, žaislų, ilgai negendančių maisto produktų. „Ir finansinės pagalbos – mums svarbus kiekvienas euras – nuoširdžiai ačiū visiems padėjusiems“, – dėkojo K. Valančius. – Net negalvojome, kad tiek gerų žmonių mus supa.“


  • Šiemet Gargždų PGT užregistruoti 39 gaisrai, o pernai tuo pačiu laikotarpiu – 42. Gaisras buvo įsiplieskęs 3 gyvenamuosiuose namuose ir bute, praėjusiais metais – 7 būstuose. Nuo metų pradžios degė 9 sodo nameliai, o 13 kartų – suodžiai dūmtraukiuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder