Siekia įteisinti Nemirsetos nudistų paplūdimį

Siekia įteisinti Nemirsetos nudistų paplūdimį

Greta Pieskinaitė ketvirtadienį, lapkričio 12 d., kreipėsi į Palangos miesto merą Šarūną Vaitkų ir miesto Tarybą, prašydama juos Lietuvos nudistų bendruomenės vardu nuo kitų metų gegužės 1 dienos Palangos mieste įteisinti Nemirsetos oficialų nudistų paplūdimį, kuriame būtų galima leisti laisvalaikį, degintis ir maudytis nuogiems.

"Tuo pačiu įteikiame peticiją  Palangos miesto savivaldybei dėl Nemirsetos oficialaus nudistų paplūdimio įteisinimo," - "Palangos tiltui" sakė G. Pieskinaitė.

Anot jos, 2020 m. lapkričio 12 d. 15 val. 30 min. duomenimis, ją jau pasirašė 225 žmonės.

Paklausta apie motyvus įteisinti nudistų paplūdimį Nemirsetoje, kur kiekvieną sezoną renkasi nudistai, ji atsakė: "Nemirsetos neoficialiame nudistų paplūdimyje renkasi nudistai jau daugiau nei 30 metų, o gal net ir dar ilgiau. Šiltą vasaros dieną Nemirsetos neoficialiame nudistų paplūdimyje ilsisi šimtai nudistų iš visos Lietuvos ir poilsiautojai iš užsienio. Trečia, poilsiautojams jame kol kas yra nesaugu, nes kiti žmonės, pakliuvę į paplūdimį, gali iškviesti policiją, nes viešoje vietoje jie yra nuogi, o paplūdimys yra  neįteisintas ir jame nėra ženklų. Ketvirta, Nemirsetos paplūdimio poilsiautojams taip pat nesaugu, nes jo, kaip laukinio paplūdimio, neprižiūri gelbėtojai," - rašo prašyme G. Pieskinaitė.

Anot jos, miestiečiams ir Palangos miesto svečiams nėra arti nudistų paplūdimio, iki kurio būtų galėtų nueiti pėsčiomis.

"Šiuo metu artimiausias oficialus nudistų paplūdimys yra Šventojoje, kuris nuo Palangos centro nutolęs net apie 15 kilometrų. Įteisintas Nemirsetos oficialus nudistų paplūdimys nuo Gintaro muziejaus būtų nutolęs vos apie 2 kilometrus. Pastebime, kad moterų ir vyrų paplūdimiai yra tiek Palangoje, tiek Šventojoje. Tačiau nudistų paplūdimys yra tik Šventojoje," - sakė pareiškėja.

Ji įsitkinusi, kad Nemirsetos oficialus nudistų paplūdimys užtikrintų visiems vienodas galimybes kokybiškai Palangoje poilsiauti.

"To tikrai pageidauja visi Lietuvos nudistai ir iš užsienio atvykstantys svečiai. Nudizmas tampa vis populiaresnis lietuvių tarpe, tačiau, nesant oficialios nudistams skirtos vietos pačiame Palangos mieste, mes priversti pažeisti viešąją tvarką reglamentuojančius teisės aktus ir laisvalaikį leisti tam neskirtose vietose, tai yra Nemirsetos neoficialiame nudistų paplūdimyje. Dėkojame už supratingumą ir tikimės glaudaus, abipusiai naudingo bendradarbiavimo ir ateityje!" - tikisi Palangos miesto mero ir miesto Tarybos supratimo Greta Pieskinaitė.

Peticiją galima pasirašyti čia:      https://www.peticijos.lt/visos/77168/del-nemirsetos-oficialaus-nudistu-papludimio-iteisinimo/


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder