Šilutės aplinkosaugininkų vadas išlėkė iš pareigų

Šilutės aplinkosaugininkų vadas išlėkė iš pareigų

Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vadovas Valentinas Ščerveninas pažemintas pareigose Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (KRAAD) direktoriaus Andriaus Kairio įsakymu dėl prasto agentūros darbo organizavimo.

V. Ščervenino vadovavimo rajono agentūrai metais – vedėjo pareigas jis ėjo nuo 1997 m. – Šilutėje įvyko kelios didelį atgarsi visuomenėje sukėlusios ekologinės nelaimės.

Vien per praeitus metus Šyšos upėje du kartus masiškai dvėsė žuvys.

Po 2010 – ųjų rugsėjį kilusios ekologinės nelaimės į Šilutę buvo komandiruota Aplinkos ministerijos komisija, kurios pastangomis buvo išaiškinta, kad Šyšos upę užteršė AB “Biofuture”.

Anot KRAAD vadovo, Šilutės aplinkosaugininkai nepakankamai kontroliavo, kaip ši  biodegalų įmonė laikosi aplinkosaugos reikalavimų.

V. Ščerveninas jau anksčiau buvo gavęs drausminių nuobaudų dėl prasto agentūros darbo organizavimo. Po pastarojo incidento departamente buvo priimtas sprendimas atleisti jį iš agentūros vadovo pareigų.

Nuo vasario 1 d. V. Ščerveninas dirba agentūros vyr. specialistu. Jam pavesta vadovauti agentūrai, kol bus paskirtas naujas vedėjas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder