Šilutės politikai kratosi atsakomybės

Šilutės politikai kratosi atsakomybės

Šilutės rajono savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto narių dauguma nusprendė, kad jiems, krašto išrinktiesiems, nėra reikalo mėginti užbėgti už akių galimam naujam medžių šienavimui Šyšos upės pakrantėse.

Antradienį Ekonomikos ir finansų komitete, be kita ko, buvo nagrinėjamas Tarybos sprendimo projektas dėl pritarimo dalyvauti projekte “Šyšos upės vagos ir senvagės valymo darbai Šilutės mieste. II etapas”.

Pagal šį projektą numatoma išvalyti Šyšos vagą nuo geležinkelio tilto ties šios upės senvage iki miesto ribos Macikų pusėje.

Rajono mero pavaduotojas Jonas Jaunius prisipažino, kad jam brangus kiekvienas medis. Todėl pasiūlė šį sprendimo projektą papildyti punktu, kad prieš pradedant naujus Šyšos upės vagos valymo darbus jų techninis projektas būtų pateiktas tarybos nariams susipažinti. Kad vėliau, kai projektas bus pradėtas įgyvendinti, nekiltų nauja kaltinimų banga dėl pakrantėse kertamų medžių, kaip nutiko šią vasarą, kai medkirčiai prasisuko Minijos kaime ir prie Šyšos upės senvagės Šilutėje.

Deja, kitų komiteto narių palaikymo šis vicemero pasiūlymas nesulaukė.

Socialdemokratas Alfonsas Vanagas paskubėjo nusiplauti rankas, pareiškęs, kad tai specialistų reikalas. “Yra viešasis projektų svarstymas. Kam įdomu, gali su jais susipažinti”, – į tą pačią dūdą pūtė Šilutės “darbiečių” lyderis Saulius Stankevičius.

“Venkime kolektyvinės atsakomybės”, – neišlaikė kažkuris komiteto narys iš posėdžių salės kampo…

Tašką šioje diskusijoje padėjo rajono meras Virgilijus Pozingis, pareiškęs, kad šilutiškiams pirma reikėtų išmokti neteršti savo upės, o nereikalauti ją valyti už mokesčių mokėtojų pinigus.

Už tai, kad sprendimo projektas būtų teikiamas Tarybai svarstyti be mero pavaduotojo J. Jauniaus pasiūlyto papildymo balsavo 9 komiteto nariai iš 10 dalyvavusių posėdyje. Tarybos posėdis bus rengiamas rugsėjo 30 d.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder