Dar dvi linksmos virėjų kompanijos triūsė prie puodų tik tam, kad save pareklamuotų ir kitus su krašto žvejų kulinarijos paveldu supažindintų.
Tądien Šilutės uoste buvo išvirta lygiai 1000 litrų įvairios sudėties ir skonių žuvienės, kuriai buvo sunaudota daugiau kaip 300 kg žuvies, taip pat apie 200 kg visokių daržovių, prieskonių ir kitokių specialių priedų.
Virėjų manymu, su tiek sriubos būtų galima pavaišinti kokius 3000 žmonių. Ne mažiau jų, matyt, ir buvo susirinkę į šią šventę…
Konkurso dalyvių kulinarijos pasiekimus vertino kraštiečio europarlamentaro Zigmanto Povilo Balčyčio vadovaujama komisija. Kad pagrindiniai renginio degustatoriai nežinotų, kieno žuvienės ragauja ir išliktų objektyvūs savo vertinimuose, jiems atnešti dubenys su sriuba buvo paženklinti numeriais nuo 1 iki 26.
Pirmą vietą komisija skyrė 18 – tu numeriu pažymėtai sriubai, kurią komisijos narys Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius savo vertinimo lape apibūdino dviem viską pasakančiais žodžiais: „Tikra žuvienė“.
Ją, kaip vėliau paaiškėjo, išvirė buvusio Šilutės r. savivaldybės tarybos nario Raimondo Plikšnio šeima, Rusnės saloje, prie Pakalnės upės, besiverčianti kaimo turizmu. Komandos vadovui rajono meras Virgilijus Pozingis įteikė žuvienės virimo čempiono žiedą.
Po apdovanojimo čempionas tikino, kad savo žuvienę virė iš karšių ir sterkų, pagardindamas ją daržovėmis ir prieskoniais.
Kitas dvi prizines vietas užėmė taip pat šilutiškiai: sporto ir sveikatingumo klubas „Atėnai“ įsitvirtino antroje vietoje, treti liko žuvininkystės įmonių asociacijos „Lampetra“ virėjai.
Specialių prizų laimėjo ir kitos čempionate dalyvavusios komandos.
Šventės dalyviai ir svečiai taip pat turėjo galimybę plačiau susipažinti su krašto istorija bei kultūros paveldu, kurią pristatė Šilutės muziejus kartu su folkloro ansambliu „Ramytė“.
Rašyti komentarą