Šilutiškiai vėl renka valdžią

Šilutiškiai vėl renka valdžią

Šiandien pakartotiniuose Šilutės rajono savivaldybės tarybos rinkimuose prasideda išankstinis balsavimas.

Pakartotiniai rinkimai Šilutėje rengiami, nes kovą vykusių tarybos ir mero rinkimų rezultatai buvo panaikinti dėl šiurkščių įstatymo pažeidimų.

Vietos valdžią galės 38 593 šilutiškiai - tiek jų įrašyta Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) patvirtintame galutiniame rinkėjų sąraše.

Šilutės rajone bus renkami 25 savivaldybės tarybos nariai, įskaitant merą. Jei šio rinkimams prireiks antrojo turo, jis vyks liepos 5 d.

Šiuose rinkimuose dalyvauja septynios politinės partijos ir visuomeninis rinkimų komitetas (Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas "Už žmonių valdžią", "Tvarka ir teisingumas", Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis). Jie iškėlė 366 kandidatus, įskaitant ir aštuonis kandidatus į merus. Dėl pastarojo posto rungsis Tomas Budrikis (Darbo partija), Arvydas Jakas (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Jonas Jatautas (Liberalų sąjūdis), Vytautas Laurinaitis ("Tvarka ir teisingumas"), Alfredas Stasys Nausėda (socialdemokratai), Virgilijus Pozingis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Sandra Tamašauskienė (konservatoriai) ir Daiva Žebelienė (komitetas "Už žmonių valdžią").

Neteisėtais pripažintų rinkimų metu Šilutės meru buvo išrinktas V. Laurinaitis, surinkęs 54,07 proc. balsų. Antroje vietoje buvo likęs A. Jakas (43,67 proc. balsų). Daugiausia - šešis mandatus - savivaldybės taryboje buvo iškovoję socdemai, penkis - "Tvarka ir teisingumas", konservatoriai - tris, Lietuvos laisvės sąjunga, "Už žmonių valdžią", Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Darbo partija - po du.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder