Sniego kiemuose nemažėja, šiukšlių konteineriuose - irgi

Sniego kiemuose nemažėja, šiukšlių konteineriuose - irgi

Klaipėdos savivaldybės administracija primena, kad mieste galioja komunalinių atliekų tvarkymo taisyklės, kuriose yra nustatyta, jog atliekų turėtojai ir/ar teritorijų valymo paslaugų teikėjai privalo žiemos metu valyti konteinerių stovėjimo vietas nuo sniego ir ledo. To nepadarius, atliekų surinkėjas turi teisę atsisakyti tuštinti konteinerius.

Atkreipiamas dėmesys, jog valyti konteinerių stovėjimo vietas nuo sniego ir ledo privalo ir daugiabučius namus administruojančios bendrovės, ir daugiabučių namų savininkų bendrijos.

Savivaldybės administracijos organizuotame pasitarime su komunalinių atliekų ir antrinių žaliavų surinkėjais, namų valdų administratoriais atliekų vežėjai konstatavo, jog kiemuose atsiradusių sąvartynų problema iškilo dėl ypač gausiai iškritusio sniego, nenuvalytų nuo sniego į daugiabučių namų kiemus įvažiavimų ir konteinerių stovėjimo vietų, netinkamai pastatytų lengvųjų automobilių.

Pasitarime nutarta, kad atliekų vežėjai ir namų valdų administratoriai turi glaudžiau bendradarbiauti tam, kad užtikrintų, jog atliekos būtų surenkamos ir išvežamos laiku. Nuspręsta, jog kai kuriose miesto vietose laikinai, žiemos sezono metu, bus keičiamos komunalinių atliekų konteinerių stovėjimo vietos arba 0,77 ir 1,1 m³ tūrio komunalinių atliekų konteineriai bus pakeisti didesnės talpos (nuo 7 m³ tūrio) konteineriais.

Taip pat sutarta, jog namų valdas administruojančios bendrovės ir atliekų vežėjai apie konteinerių vietos pakeitimą informuos gyventojus daugiabučių namų informaciniuose stenduose.

O miestiečiai prašomi statyti lengvuosius automobilius taip, jog šiukšliavežei būtų pakankamai vietos pravažiuoti iki konteinerių, konteinerių neužstatyti automobiliais, o taip pat nemesti atliekų buvusioje konteinerių stovėjimo vietoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder