Socialinis būstas ant marių kranto?

Socialinis būstas ant marių kranto?

Neringos valdžia, pritariant Aplinkos ministerijai, sumanė statyti socialinius būstus 100 metrų nuo Kuršių marių kranto.

Leidimas penkių, kaip nurodoma dokumentuose, „būdingą Kuršių nerijos gyvenviečių žvejo sodybos architektūros charakterį“ atitinkančių gyvenamųjų namų statybai Vyriausybė gali išduoti jau ateinantį trečiadienį. Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas savo parašą jau padėjo.

Vyriausybei pateiktame aplinkos ministro pasirašytame nutarimo projekte prašoma pritarti penkių gyvenamųjų namų statyboms Neringoje, Purvynės gatvės 21, 23, 25, 27 ir 29 numeriais pažymėtuose valstybinės žemės sklypuose.

Nutarimo projekte nurodyta, kad Purvynės g. 21, 23 ir 25 išdygs 4 butų gyvenamieji namai, o Purvynės g. 27 ir 29 – 6 butų pastatai. Ir visa tai – būsimasis socialinis būstas kiek daugiau nei 3,5 tūkst. gyventojų turinčiai Neringai, praneša delfi.lt

Aplinkos ministerija pateikė duomenis, kad Neringoje šiuo metu socialinio būsto laukia 103 asmenys.

Pastate bus irengti 4-6 butai, tačiau tai nėra vienintelė išskirtinė būsimojo socialinio būsto charakteristika. Visa šių statinių teritorija bus saugoma.

„Pastatų architektūra atitinka būdingą Kuršių nerijos gyvenviečių žvejo sodybos architektūros charakterį, mastelį, proporcijas, medžiagas ir spalvinę gamą“, - nurodo Aplinkos ministerija.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder