Stebuklas: nebeliko "amžino" griovio

Stebuklas: nebeliko "amžino" griovio

Kelerius metus vairuotojams galvos skausmą kėlęs griovys Ligoninės gatvėje vakar buvo pagaliau užasfaltuotas. Tiesa, valdininkai taip ir neišsiaiškino, dėl kieno veiklos jis ten atsirado.

Gatvė buvo sudarkyta 2009-aisiais, kai buvo baigtas statyti ir atidarytas prekybos centras "Herkaus galerija". Buvo manoma, kad žalą kelio dangai galėjo padaryti AB LESTO darbuotojai, tačiau bendrovė aiškino, kad su tuo ji nesusijusi.

Liepos pradžioje Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos leidimų poskyrio vedėja Daiva Viktorija Grimalienė teigė, kad griovys nebus tvarkomas tol, kol nepavyks nustatyti dangą sugadinusių asmenų ar organizacijos. Tuomet "Vakarų ekspresui" ji pripažino, kad jei nepavyks to padaryti, teks kreiptis į Miesto tvarkymo skyrių ir paprašyti griovį užasfaltuoti.

Trečiadienį ryte pastebėjus pradėtus tvarkymo darbus ir pasiteiravus, ar pagaliau išaiškėjo, kas gi sudarkė Ligoninės gatvės asfaltą, Statybos leidimų poskyrio vedėja tepasakė, kad norinčių tvarkyti griovį neatsirado ir tai tapo Miesto tvarkymo skyriaus rūpesčiu.

Pastarojo vedėja Irena Šakalienė patvirtino, kad taip ir nebuvo išsiaiškinta, kas išrausė griovį skersai gatvę.

"Tai buvo savavališkas perkasimas, jokių leidimų niekas nebuvo darbams išsiėmęs. Nors griovys jau prieš kelerius metus atsirado, tik dabar gavom signalą ir pradėjom tvarkyti", - paaiškino I. Šakalienė.

Pokalbininkės teigimu, kadangi gatvėje kažkas darbavosi be leidimų, išsiaiškinti, kieno tai darbas, neįmanoma. Griovio užlyginimas savivaldybei kainavo apie 500 litų.

Gali būti, jog griovį sutaisyti paskatino vieno aktyvaus klaipėdiečio kreipimasis, nusiųstas per savivaldybės interneto puslapio skiltį "Klausimai - atsakymai". Vyriškis pasakojo, jog į prieš daugiau nei dvi savaites užduotą klausimą, kada pagaliau bus sutvarkyta Ligoninės gatvė, jis praėjusį penktadienį gavo atsakymą, jog "pirmą rugsėjo savaitę".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder