Šuniškas detektyvas Kretingos rajone: augintinio ieškoję gyventojai demaskavo pogrindinę veisyklą?

Šuniškas detektyvas Kretingos rajone: augintinio ieškoję gyventojai demaskavo pogrindinę veisyklą?

„Slaptas gyvūnų pragaras tarp mūsų“, – taip savąjį įrašą feisbuke pavadino Veronika. Jauna moteris penktadienį išsiuntė panašaus turinio laiškus daugeliui žiniasklaidos priemonių, tačiau nutarė nedelsdama pasidalyti įspūdžiais bei įtarimais taip pat ir „Facebook“ socialiniame tinkle.

„Reikiamoms institucijoms pranešta, tikiuosi viešumas padės sustabdyti šį pragarą. Pasidalinkite, kas galite“, – ragina Veronika.

Gyvūnų mylėtoja nuo pradžių papasakojo visą siužetą.

Istorija prasidėjo vakar vakare (2020-09-03), kai viename kaime Kretingos rajone dingo Veronikos draugų šuo (škotų terjeras).

„Ilgą laiką šuns ieškojome važinėdami gyvenvietės gatvėmis, vaikštinėdami aplink esančius namus. Niekas šuns nepastebėjo. Šalia dingimo vietos išgirdome šunų lojimą. Priėjus arčiau pastato, iš kurio sklido garsas, pro nešvarų langą pamatėme mūsų ilgai ieškotą Sniegių, kuris buvo uždarytas narve! Negana to, pamatėme tikrai kraupų vaizdą, mus visus ištiko šokas. Sandėlio tipo pastate buvo įkalinta begalė šunų, kurie visi buvo veisliniai (apie 18 šunų). Durys buvo neužrakintos, tad nė negalvoję bėgome gelbėti draugų šuns.

Vaizdas buvo kraupus. Išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje buvo siaubingas šlapimo, išmatų tvaikas, trūko oro, buvo sunku kvėpuoti. Gardai su šunimis sustatyti keliais aukštais, kuriuose kai kurie šunys vos tilpo. Šunys neprižiūrėti, išsitepę savo pačių išmatomis, guli šlapimo balose tarp grotų.

Po kurio laiko pasirodė tariama šunų savininkė, kuri teigė, jog mūsų ieškomą Sniegių rado ir planavo kitą dieną ieškoti šuns šeimininkų. Paklausus ar šitie šunys yra jos ir kodėl jie laikomi tokiomis sąlygomis, moteris teigė, kad sąlygos yra tinkamos ir problemos nematanti. Įtariame, kad mūsų ieškotas šuo galėjo būti pavogtas, kaip ir begalė kitų šunų uždarytų šiame sandėlyje.

Sandėlyje buvo įvairaus amžiaus šunų, tarp jų ir visai mažų, todėl įtariame, kad šis siaubingas sandėlis – nelegali šunų veisykla.

Negalėjome šios kraupios situacijos palikti, todėl iškvietėme policijos pareigūnus. Atvykus pareigūnams sandėlis jau buvo užrakintas, minėta moteris buvo išvykusi. Pareigūnai užfiksavo įvykį, tačiau užsiminė, jog nežinia, ar galės kuo padėti.

Taigi šiai dienai, šunys vis dar kenčia gulėdami savo išmatose, mažuose ankštuose narvuose. Labai tikėtina, kad ten gali būti ir Jūsų dingęs šuo“, – feisbuke nuogąstavimais pasidalijo įrašo autorė.

15min penktadienį per pietus kreipėsi informacijos ir į Klaipėdos apskrities policiją. Klaipėdos VPK atstovai tikrina turimus duomenis ir žada pateikti esminį komentarą, kuomet tik bus pasirengę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder